Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Min kæreste elsker mig ikke mere og vil ikke have vores barn

Spørgsmål:

Hej. Jeg har i søndags fået meldingen fra min kæreste at han ikke elsker mig og ikke har nogle følelse for mig mere. Vi har været sammen i næsten to og været sammen to gange før det af et halv år af gangen. Han er gået alle gangen af samme grund.

Nu er situation den at vi for et år siden flyttede sammen og har hans pige på 4 år fra et tidligere forhold 5 dage hver anden uge. Vil starte vores familie og vi har været igang i næsten et år med at prøve at få vores egen barn sammen. For 14 dage siden fortalte jeg han så, hvad jeg troede var den lykkeligste nyhed at jeg var gravid i 7. uge.

Han vil hverken have mig eller barnet

I søndag valgt han så at stoppe det hele og fortalte, at han ikke ønskede vores barn, da han ingen følelser havde længere for mig. Hele min verden er faldet sammen, og jeg kan ikke finde hoved og hale i, hvad jeg skal gøre. Skal jeg beholde barnet og blive alene mor eller skal jeg vælge en abort fordi han ikke kender sine følelser og ikke vil stå med to dele børn… Jeg har altid ønsket mig børn og familie… Og er lige nu i syv sind , da min verden er brast.
Hilsen den ulykkelige

Svar:

Hej! Det er en ulykkelig situation for dig. Jeg kan godt forstå, du synes, din verden er brast. Du og din kæreste har ønsket at få et barn og da du bliver gravid efter knap et år, bliver han i tvivl om sine følelser og ønsker hverken dig eller barn. Du har før oplevet, at han er gået af samme grund, men alligevel er kommet tilbage. Han er åbenbart en fyr, der har svært ved forpligtethed og reagerer med at trække sig, hvis noget bliver svært eller alvorligt. Og at han reagerer på den måde nu, da du er blevet gravid, er ikke så underligt. For nu bliver det alvor, han skal være far, I skal være familie, og så rammes han af en slags panik og vil væk.

Hvad er det, der skræmmer ham?

Har han eller I talt om at få hjælp af en professionel til sammen at tale om, hvad det er, der skræmmer ham og får ham til at gå, når han ikke kan mærke sine følelser? Du kan ikke vide, om han besinder sig og kommer tilbage og tager sit ansvar overfor dig og barnet. Muligheden er der. Det er også en mulighed, som du skriver, at du bliver alenemor. Hvordan ser dit netværk ud? Hvad tænker du om den mulighed?

Du overvejer abort, det må være svært, når du tænkte graviditeten som den lykkeligste nyhed, du havde ventet længe på. Er abort en mulighed for dig? Hvad tænker du om abort? Hvordan tror du, du vil have det efter en abort? Du overvejer abort af hensyn til din kæreste. –Er det mon rimeligt? Det er ham, der er løbet fra sit ansvar. Skal du vælge abort af dit ønskebarn pga hans omskiftelighed? Det er ikke den situation, du havde håbet på, du havde håbet, at I sammen kunne glæde sig til at blive forældre.

Mange fortryder abort

Dine omgivelser vil måske opfordre dig til abort, fordi du risikerer at blive alene med barnet. Velmenende omgivelser tænker ofte, at en abort løser en vanskelig situation. Ofte bliver situationen sværere efter en abort. Mange fortryder og aborten bliver en tung livsbagage. Læs evt i brevkasse om andres erfaringer med abort. Jeg vil opfordre dig til, at bruge tid til at overveje, hvad du ønsker inderst inde.

Tal med nogle fortrolige om dine tanker og muligheder. Overvej, hvad der kunne gøre det lettere for dig at overskue at beholde barnet?
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk eller ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske