Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid og usikker på abort eller ej

Spørgsmål:

Hej. Jeg er en pige på 23 år, med en dreng på 3 år. Jeg er igang med min uddannelse. Jeg er gravid for 3 gang. Fik en abort for en måned siden, og er nu gravid igen. Faren til mit ufødte barn, som også ville ha været far til mit andet barn, men valgte abort, er desværre ude i et hash misbrug. Det er der min tvivl ang. min graviditet nu kommer op.

Jeg sys det var MEGET psykisk hårdt ved den sidste abort. Men jeg har jo mange tanker. Jeg skal og er ikke sammen med faren til dette her ufødte barn. Vi har to vidt forskellige liv. Jeg har styr på mit liv, og passer min uddannelse og min søn, som har en anden far. Men faren til det kommende barn her, ryger hash hver dag, og er utilregnelig.

Kan jeg byde mit barn en sådan far?

Kan jeg tilbyde et barn sådan et liv med sådan en far? Som virker ret ligeglad med alt og bare vil bruge sit liv på at ryge hash? Kan jeg klare og magter jeg rollen som alene mor til 2? Det er også svært at sige nej det til barn her jeg er gravid med, for jeg ved jo hvad jeg får. Min lille dreng betyder jo alt i verden for mig. Ja er meget fortvivlet, og sys det er en frygtelig situation at stå i. Måske jeg kan bruge tilbagemeldningen til noget.

Svar:

Hej! Ja, det er en svær situation, du står i. Og også noget mærkeligt, at du er blevet gravid igen så hurtigt efter en abort (som har været meget svær for dig), og at du har så lidt godt at sige om den mand, som du nu er gravid med for 2. gang.
Du synes, det er svært at sige nej til det barn, du er gravid med. Du synes, din abort var meget psykisk hård. Det er sandsynligt, at endnu en abort vil være mindst lige så hård. Overvej, om du vil risikere det for dig og din søn.

Hvad kunne gøre det lettere for dig?

Hvad kunne gøre det lettere for dig at overskue at beholde dit barn? Hvordan ser dit netværk ud? Kan du tilbyde et barn et liv med sådan en far? –Ønsker han at være far for barnet? Du kan jo stille nogle krav til ham i fht samvær med barnet. Alternativt “finde en anden”, der vil være far –? Kan du byde et barn en abort?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk eller ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske