Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Vi er uenige om graviditeten

Spørgsmål:

Hej!
Jeg er en ung kvinde på 21, der uplanlagt er blevet gravid.
Jeg har hele mit liv ønsket mig at blive ung mor, dog var min forestilling den “perfekte kernefamilie”. Jeg er imod abort, og jeg ved at det ville være for hårdt psykisk for mig, at få en abort. Min familie og venner støtter op om mig, hvis jeg vælger at beholde barnet.

Han mener, barnet vil ødelægge hans liv

Problemet er så følgende..: Faderen til barnet er en kollega, jeg var sammen med over et par måneder, velvidende om, at han havde en kæreste. Jeg valgte at ringe til ham dagen efter jeg opdagede, jeg var blevet gravid. Han ville ABSOLUT ikke have barnet på nogen måde, og han mener at jeg ville ødelægge hele hans liv, og hele hans fremtid, da han ville have skyldfølelse over at have et barn et sted ude i verdenen.

Det jeg går ud fra, at han er mere bange for, er, at hans kæreste finder ud af vores affære, end at skulle være far. På den baggrund vælger fra start at sige, at han ikke vil kendes ved barnet. Han mener derudover også at jeg slet ikke burde være i tvivl om at en abort burde være obligatorisk for mig. Der er ingen forståelse fra hans side af, på nogen måde.

Kan jeg tillade mig at få barnet?

Mit spørgsmål er, om jeg kan tillade mig at få barnet, velvidende om at jeg ville “smadre” hele hans liv, fremtid og ham selv? Hvis det stod til mig, beholdte jeg barnet, uden tvivl. Men han har kørt så meget psykisk på mig og gentagne gange at jeg skulle kunne leve med mig selv, velvidende om at jeg har ødelagt en andens persons liv og fremtid. Jeg er nu i tvivl om jeg ville have samvittighed til det. Men samtidig ved jeg også at jeg ikke ville have samvittighed til at få en abort.
Håber at I kan hjælpe.

Svar:

Hej
Du er uplanlagt gravid med en kollega, der har en kæreste. Du vil gerne beholde barnet, du er imod abort, din familie og dine venner vil støtte dig, hvis du beholder barnet. Faderen til barnet presser dig til abort. Naturligvis er det meget upassende for ham, at der blev et lille nyt liv ud af Jeres affære. Men I har begge vidst, at sandsynligheden var tilstede. Han mener barnet vil ødelægge hans liv. Der overdriver han nok, men ja, hans parforhold holder måske ikke til, at han har været utro og fået et barn. Men, mon parforholdet ville holde alligevel, når han var klar til at være sin kæreste utro? Han skulle have tænkt sig om noget før. Hvis han ikke vil have skyldfølelse overfor barnet, så må han jo i fællesskab med dig indrette sig på en ansvarlig måde.

Er din kollegas pres vigtigere end dine holdninger?

Kan du “tillade” dig at beholde barnet? Kan du “tillade” dig at lade være? Overvej, hvorfor du er imod abort? Og om din kollegas pres er vigtigere end din indstilling til abort. Du ved, at en abort vil være hård psykisk for dig. Ja, det er meget sandsynligt. Læs evt om reaktioner på abort på Abortliniens hjemmeside eller i brevkassen. Nogle kvinder får deres liv og fremtid meget mærket af abort. –Mon din kollega ved det? Måske er risikoen for dig ved abort væsentlig større end for ham ved at barnet får lov til at leve.

Lyt til dig selv

Jeg vil opfordre dig til at lytte til dig selv. Det er dig, der er gravid, det er dit valg og primært dig, der skal leve med dit valg, uanset om du vælger barn eller abort. Mht hans massive pres på dig, så undersøg, hvordan du kan undgå at lade ham udsætte dig for dig. Du kender hans indstilling. Du skal tage dit valg.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske