Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Uventet gravid

Spørgsmål:

Jeg har lige fundet ud af at jeg er gravid, selvom jeg var på mini p-piller. Jeg er 41 år og har to børn på 6 og 9 år, hvor min kæreste er far til dem begge. Vi har været sammen i 12 år. Min kæreste vil have at vi får en abort, fordi det ikke var planlagt og han er glad for de to vi har, og ikke ønsker flere børn.  Men jeg synes ikke vi skal have en abort. Jeg føler ikke jeg nogensinde kunne få en abort. Vi står i et svært dilemma.

Svar:

Hej! Du og din kæreste har lige fundet ud af, at du er uventet gravid. Din kæreste er hurtig til at formulere, at han ønsker abort, fordi barnet ikke er planlagt. Du føler ikke, at du nogensinde kunne få en abort. Havde I talt om, at du kunne blive gravid igen? Eftersom I ikke er steriliserede, har muligheden jo været tilstede. Måske din kæreste har tænkt abort som en løsning, hvis du blev gravid? Og vidste ikke, hvordan du har det med abort?

Hvad tænker du om abort, siden du ikke føler, at du kunne få abort? Har du talt med din kæreste om, hvad du tænker om abort og hvad du måske frygter ved abort? Når en uventet graviditet lige er konstateret, kan mange mænd gå lidt i chok og få tanker om, at en abort spoler tiden tilbage til før graviditeten. Mange ved ikke, at abort ofte har en høj pris, både for kvinden, men også for parforholdet og måske hele familien. De fleste kvinder får det psykisk svært efter abort i kortere eller længere tid og af forskellig sværhedsgrad. Typiske reaktioner er sorg, savn, skyld, tomhed og vrede, hvis man blev presset. Sværest er det for de kvinder der var i tvivl eller blev presset. Overvej begge, om I vil udsætte dig og Jer for dette.

Jeg vil opfordre dig til at lytte til din kæreste og finde ud af, hvad det er, der gør det så svært for ham at tage imod Jeres 3. barn. Planlagt eller ej, så er det lille nye liv jo et lige så stort mirakel som dets søskende. Prøv at tale om forbeholdene et af gangen og om mulige løsninger. Og en graviditet er lang, meget kan nå at falde på plads både praktisk og følelsesmæssigt. Og måske din kæreste får andre tanker om barnet, og når det kommer, vil det både være ønsket og elsket, som de andre børn. I står i et dilemma, som I gerne skulle have løst. Men måske bliver I ikke enige. Overvej, hvad du helst vil leve med: barn eller abort. Valget er i sidste ende dit, og det er primært dig, der skal leve med dit valg.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848

Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske