Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Uventet gravid

Spørgsmål:

Hej,

Imorges kl 4 tog jeg en gravid test. Og den var meget positiv. Graviditeten er overhovedet ikke planlagt. Hverken for min fyr eller jeg.

Jeg bor hjemme dog er jeg 21. Og tilbage i 2022 fik jeg en sen abort (18 uger henne) og der fortrød jeg det inderligt.

Jeg ved virkelig ikke, hvad jeg skal gøre, da jeg starter på uddannelse her til august.

Svar:

Hej

Du er uventet gravid, og har lige fundet ud af det. Det er nok noget chokerende, både for dig og din fyr. Men, når chokket har lagt sig, er det nok nemmere at forholde sig til. Du har tidligere fået senabort, som du fortrød. Har du talt med nogen om det og fået det bearbejdet?

Får din kommende uddannelsesstart dig til at overveje abort?

Det er selvfølgelig ikke optimalt at gå på barsel nogle måneder efter studiestart, men det er ikke umuligt. Mange får børn under uddannelse. Tal evt med studievejleder.

Mange vil nok foreslå dig at vælge abort, fordi det umiddelbart virker fornuftigt. -Måske oplevede du selv det, da du i 2022 valgte abort, men du fandt ud af, hvilken pris din abort havde. Jeg vil opfordre dig til at finde ud af, hvad du selv helst vil. Prøv at forestille dig dit liv om 5 år; hvilken betydning vil det have, at du afsluttede din uddannelse måske 1 år senere  end dem, du startede med?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om dine overvejelser.

Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske