Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Uventet gravid med kæreste, jeg elsker

Spørgsmål:

Hej. Jeg har for tre dage siden fundet ud af, at jeg er gravid. Jeg skal ind og scannes i dag for at finde ud af hvor langt jeg er henne. Sandsynligvis i uge 7 eller 11. Jeg er 20 år gammel og bor med min kæreste på 22 gennem 7 måneder. Jeg elsker ham rigtig højt, og jeg ved det er ham der skal være far til mine børn en dag – og jeg ved at han har det på samme måde. Jeg fortalte ham så snart jeg vidste det, at jeg var gravid – og han gik ligeså meget i chok som jeg.

Har det svært ved tanken om abort

Men i modsætning til mig synes han jeg skal have en abort. Han bruger lang tid på at forklare mig, at det på ingen måde er fordi, at han ikke vil have børn med mig. Men han er slet ikke færdig med det, han skal nå, eller for den sags skyld klar til det kæmpe ansvar det er. Han er ellers meget moden og et rigtig dejligt menneske, og siger da også at hvis det skulle ende med, at vi får den lille så skal det nok også gå.

Men jeg har det godt nok svært med tanken om abort.. Jeg går med et lille menneske i maven lige nu, det er helt uoverskueligt for mig at få en abort. Der er ikke det mindste inde i mig der taler for det. Men samtidig ved jeg også godt hvor meget det slet ikke passer ind i hverken mit eller hans liv lige nu. Ih hvor er jeg altså i tvivl!!! Har virkelig brug for hjælp.

Svar:

Hej
Du er uventet gravid, din kæreste ønsker abort, men du har det svært med tanken om abort. Du ved, at du går med et lille menneske inde i maven.
I er ikke det første unge par, der venter et uplanlagt barn. Og selvom det slet ikke passer ind i Jeres liv at skulle være forældre nu, så kan det sagtens “komme til at passe”. Hvad er det, der skal passe? I har et godt forhold og vil hinanden. Sex kan føre til graviditet og nu er Jeres første barn på vej. Hvad tænker din kæreste om dine forbehold om abort? Ved han, at det drejer sig om et lille barn? Kig evt sammen på Abortliniens hjemmeside om fosterudvikling. Ved han, hvor høj en pris du kan komme til at betale, hvis du får en abort, du ikke ønsker? At du kan få det svært psykisk, at det kan gå udover Jeres parforhold? Læs evt sammen om følger efter abort på hjemmesiden og i brevkassen.

Tag ham på ordet, når han siger, at det nok skal gå

Tag ham på ordet, når han siger, at det nok skal gå, hvis I får den lille. Ja, det skal nok gå. En graviditet er lang, meget kan nå at falde på plads både mentalt og praktisk. Kender I andre, der har fået barn, før de havde tænkt, de skulle? Mange unge fyre reagerer som ham ved uventet graviditet, og synes ikke “de er klar”, –de bliver ofte aldrig klar, før kvinden har taget beslutningen om at beholde barnet eller når barnet er født. Og mon ikke også din kæreste kommer til at glæde sig, når det bliver lidt mere virkeligt til scanning og når din mave vokser. Og når barnet først er født, vil han nok have svært ved at forstå, at han havde ønsket abort. Tal med ham om, hvad det er, han skal nå og hvad han tænker om ansvar? –Er han mere klar til ansvar om 1 år? Om 2 år? Hvad tænker han om ansvarlighed overfor den lilles liv og overfor dig?
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for Jer.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske