Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid, men kæresten vil ikke ha barnet

Spørgsmål:

Hej brevkasse!
Jeg fandt ud af for 5 uger siden at jeg var gravid, jeg havde nogle lange og hårde snakke med min kæreste.
Han var imod at vi skulle beholde barnet, og jeg var for. Der gik nogle dage, hvor vi ikke var enige, men blev til sidst enige om, at vi skulle beholde det. 3 uger efter kommer han og fortæller mig, at han fortryder. Jeg bliver slået helt ude af kurs. Jeg havde dannet mig så mange glædes tanker og nu skulle de smadres.

Kæreste og svigerfamilie presser

Han ringer til min læge og får en tid til at snakke om en abort. Min læge mener, at fordi jeg ikke selv er sikker på hvad jeg vil, at jeg skal vente med at tage en beslutning. Men jeg har en uge til at tænke over det. Der går en uge og min kæreste og svigerfamilien presser og presser med den abort. Jeg kommer så til lægen, bliver podet for clamydia, får en henvisning til en forundersøgelse på sygehuset og skriver under på at de må tage barnet fra mig.

Tid til abort i næste uge, hvad gør jeg?

Jeg får en tid på sygehuset en uge efter og kommer ind, får en scanning og bliver stillet en masse spørgsmål. Jeg står nu i den situation, at det her er to dage siden. Jeg er nu i 10. uge og har fået en til tid indgrebet den 3/7, jeg kan ikke finde ud af hvad jeg vil. Jeg ønsker ikke aborten, men jeg vil gerne være sammen med min kæreste. Men jeg er også bange for at jeg vil hade ham til evig tid, for at byde mig dette.

Vi har været sammen i 3 år og er 20 og 21 år.
Hilsen en knust og frustreret gravid.

Svar:

Hej!
Du er gravid, og du er knust, fordi din kæreste (og hans forældre) presser dig hårdt i fht abort. Din kæreste reagerer som mange andre fyre med en slags chok og ønsker at du skal have abort. Han (og hans forældre) forestiller sig formentlig, at en abort spoler tiden tilbage til før graviditeten og at I så kan vente med at skulle blive forældre til I er ældre og din kæreste mere “klar”.

En abort man ikke ønsker har konsekvenser

Men en abort har ofte store konsekvenser. Du kan risikere at få det ret svært psykisk, hvis du presses til en abort, du ikke ønsker. Er du villig til at riskere det? Er din kæreste? Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort. Mange fortryder og betaler en høj pris for abort. Du vil gerne være sammen med din kæreste, men er også bange for, at du efter en abort vil hade ham. –Mange forhold kan ikke holde til en abort, særligt hvis parret var uenige. Bla fordi han ikke kan forstå, at hun bliver ved med at være så ked af det i så lang tid og fordi hun oplever stor vrede overfor ham, der pressede hende til et så afgørende valg.
Jeg vil opfordre dig til at lytte til dig selv: Du ønsker ikke aborten og har ikke gjort det på noget tidspunkt.

Hvad er det, der skræmmer din kæreste?

Hvis du beholder dit barn, mister du måske din kæreste. –Måske besinder han sig dog, har har trods alt været indstillet på, at I skulle beholde barnet.
Hvis du får en abort, mister du barnet og måske også din kæreste.

Hvad er det, der skræmmer din kæreste så meget? Hvad tænker ham om ansvarlighed i fht dig og barnet? Hvilke værdier ønsker han at leve efter og hvordan harmonerer de med at presse dig til abort? Mht dine svigerforældre, så havde de nok ikke ønsket, at deres søn skulle blive far i så ung en alder. Men de ved, at sandsynligheden for graviditet har været tilstede, og det er Jer, der allerede er forældre til et lille ufødt barn (kig evt begge på Abortliniens side om fosterudvikling) og dermed Jeres beslutning. Og når deres barnebarn først er født, mon da ikke de vil være glade og stolte og uforstående overfor, at de havde presset på i fht abort.

Du lyder til at være en stærk pige, der er i stærk modvind. Hvem kan støtte dig?
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske