Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Ked af det efter missed abortion i uge 18

Spørgsmål:

Det er 3 uge siden jeg fik en missed abortion, jeg var kommet 18 uger, og barnet var dødt i uge 14, jeg er meget ulykklig om det her, det var ikke en planlagt graviditet, jeg har 4 børn og den yngste blev 1 år mars og faktis håbede jeg, de første uger at miste barnet, men efter nogle uger, og de nærmeste fik at vide det så begynder man at blive spændt og glæde sig til dette barn skal komme, og i hovede har man også vandt sig til den tanke at få et barn til.

Det er hårdt

Jeg er 38 år, og har ikke prøve dette før, så det er rigtig hårdt, det som jeg nu tænker, er skal jeg prøve igen ? Eller var det en mening at dette er sket ? er jeg måske for gammel til et barn til ? Eller er det måske normalt at tænke sådan efter en abort? Jeg har så mange tanker, og spørgsmål, går hele tiden og tænker på hvorfor og hvordan kunne det ske, også hvordan man skal komme igennem dette, jeg snakker ikke meget om det, fordi det er nemmest at lade være.
Og så må jeg lige spørge, kan jeg blive gravid så hurtig efter abort, kun 3 uger ? Jeg har ikke fået mens efter aborten.

Svar:

Hej
Du har mistet dit barn sent i graviditeten og det er klart, at du er ulykkelig over det og gør dig mange tanker. Spontane aborter kommer hyppigere jo ældre man er. Men mange får børn i din alder. Jeg vil opfordre dig til at tale med din mand og andre fortrolige om dine tanker. Og du og din mand må jo finde ud af, om I er enige om at forsøge at opnå ny graviditet. Ofte kommer menstruationen 4-6 uger efter abort, dvs ægløsning 2-4 uger efter abort, så ja, du kan være gravid, men sandsynligheden for at menstruationen kommer er nok større.
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske