Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Hvor mange aborter kan man få?

Spørgsmål:

Er der grænser for hvor mange aborter, man kan få foretaget? Min kæreste er gravid og har fået 2. Kan hun få foretaget en tredje og stadig blive gravid?

Svar:

Hej!

Din kæreste kan formentlig godt blive gravid på senere tidspunkt, selvom hun har fået 3 aborter. I få tilfælde kan man blive steril efter abort, hvis man har fået svær underlivsbetændelse. Nogle ufrivilligt barnløse har tidligere fået abort.

Hvordan har det været for din kæreste med de to aborter? De fleste kvinder reagerer psykisk efter abort, har din kæreste oplevet det?

Hvad får hende til at ønske endnu en abort? Hvis I har planer om at blive forældre en dag, hvad forhindrer Jer da i at tage imod det lille barn, der er på vej nu?

Mange har forestillinger om, at alt skal være ”perfekt” planlagt, før man skal være forældre. Men alt kan ikke planlægges, og mange børn er ikke planlagte og bliver alligevel ønskede og elskede. Graviditeten er lang, meget kan nå at falde på plads både praktisk og mentalt, for Jer begge.

Du eller din kæreste er velkomne til at skrive igen til post@abortlinien.dk, eller at ringe til Abortlinien 48394848

Håber det bedste for Jer.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning: Læs her om Medicinesk– og Kirurgisk abort og de fysiske risici, der er.