Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Jeg er uønsket gravid, men i tvivl om abort

Spørgsmål:

Hej brevkasse. Jeg er 22, og har været sammen med min kæreste i 5 år. Tilbage i februar havde vi ved et uheld ubeskyttet sex, og jeg tog et par dage efter en fortrydelsespille. For en uge siden gik det så op for mig at jeg er gravid.

Jeg er enormt glad og spændt, på trods af at det kom meget bag på mig. Jeg har endnu ikke fortalt min kæreste om graviditeten. Jeg er nervøs for hans reaktion. For selvom jeg er glad for overraskelsen, er jeg i tvivl om, hvorvidt vi har rammerne til at opfostre et barn. Det er jeg sikker på at han også tvivler på.

Jeg blev student for 2 år siden, og har arbejdet en del for at nå min drømmekarriere. Jeg bor for tiden alene i min egen lejlighed, og min kæreste bor hos hans forældre, og studerer.Jeg skal starte på universitet til efteråret. Vi planlægger at finde en lille lejebolig omkring København til efteråret.

Det blev lidt rodet, men i bund og grund lyder mine spørgsmål som følgende: Er det fuldstændigt uansvarligt at få et barn i min situation? Er der et sted man kan hente hjælp og støtte? Her tænker jeg økonomisk og mht. bolig? Er det forkert af mig at ville have barnet, selv hvis min kæreste ikke vil? Det føles enormt egoistisk af mig.

Svar:

Hej
Du er uventet gravid, fortrydelsespillene virkede ikke, det lille nye liv er en fighter! Og du blev glad for overraskelsen! Men er nervøs for din kærestes reaktion. Du er allerede mor og du vil gerne have dit barn. Hvordan kan det være egoistisk? Mange piger/kvinder tænker som dig, og mange fyre/mænd kan få kvinder til at føle sig egoistiske, hvis de er ansvarlige og tager imod deres barn, der er på vej, planlagt eller ej. Du er ikke uansvarlig. Selvom du er ung, lyder du moden og velovervejet. Du skal nok nå det hele i fht uddannelse. Mht rammerne, så er det ikke afgørende for et barn. At blive elsket og passet på, er det et barn har brug for. Læs evt her om dine muligheder som ung og gravid: Økonomi

Hvad tænker du om abort?

Havde du og din kæreste talt om, at du kunne blive gravid? Hvad tænker du om abort? Hvad mon din kæreste tænker? Måske reagerer han negativt på graviditeten, som du er nervøs for. Dermed kan han komme til at såre dig meget. Men hans reaktion vil måske være præget af en slags chok, han kan få tanker om, at et lille uplanlagt barn kan “ødelægge” alt. At han ikke er klar, at han først vil være far, når “det hele er under kontrol”. Læs evt i brevkassen om andre piger i din situation, der oplever sig presset af kæresten.

Find ud af, hvad din kæreste tænker

MEN pt ved du jo ikke, hvordan din kæreste reagerer på nyheden, måske bliver han rystet, som dig, men klar på at I tager ansvar sammen og finder ud af det. Hvis I kommer til at tale om abort, så sæt Jer ind i, hvad abort er og hvad prisen ofte er, for de fleste kvinder får det svært psykisk efter abort, og det kommer bag på mange. Typiske reaktioner er sorg, savn, skyld, tomhed og vrede, hvis man blev presset. Abort kan få konsekvenser for parforholdet.

Lyt til din kæreste – men det er din beslutning

Jeg vil opfordre dig til at lytte til din kæreste, men at den beslutning, du tager, er din, for det er dig, der er gravid og det er primært dig, der skal leve med dit valg, uanset hvad du vælger.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om dine overvejelser.
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske