Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Uønsket gravid men imod abort

Spørgsmål:

Jeg er uønsket gravid. Tog en graviditeters i forgårs, og den sagde positiv. Alle siger jeg skal have en abort ,ed den begrundelse, at tingene ikke er til er barn lige nu. Men har så meget imod aborter, og nu ved jeg ikke, hvad jeg skal gøre. Aner ikke hvor langt jeg er henne 🤔

Svar:

Hej
Du er uønsket gravid og har så meget imod aborter, hvad skal du gøre…

Er du sammen med faderen? Hvorfor siger alle, at du skal have en abort, hvad er det for ting, der ikke er til et barn nu? Er du ung? Hvem er ”alle”? Hvad betyder andres mening for dig? Hvad er det, du har imod aborter? Hvordan tror du, du vil have det, hvis du vælger abort?

Du ved ikke, hvor langt du er henne; hvornår havde du sidst menstruation? Graviditetens 40 uger tælles fra sidste menstruations første dag, dvs ca 2 uger før befrugtning fandt sted.

Overvej, at selvom graviditeten er uønsket, og du nok er noget chokeret over en positiv test, så er en graviditet lang, meget kan nå at falde på plads både mentalt og praktisk, og barnet kan nå at blive både ønsket og elsket. Overvej, hvad der kunne hjælpe dig til at overskue at beholde barnet?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om din situation.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske