Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Er det skæbnen nu, eller skal vi vente?

Spørgsmål:

Hej, jeg står i en situation som jeg måske tænker mere end én har oplevet, eller kommer til at opleve.

Jeg har tidligere været uønsket gravid på spiral, og da jeg hverken havde en økonomi, base eller et nært forhold til faren fik jeg en abort. Den var mere kompliceret end først forventet. Jeg var gravid med tvillinger, hvor det ene foster lå udenfor livmoderen. Hospitalsindlæggelser, smerter og ikke mindst følelserne bagefter var værre end først antaget. Det tog mig rigtig lang tid at komme over det. Det var et kompliceret forløb for både de ansatte på hospitalet og ikke mindst for mig selv.

Jeg har aldrig fortrudt, men jeg fik beskeden “Man fortryder ikke de børn man får, man fortryder de børn man ikke får” kastet lige i ansigtet inden, og den har jeg tænkt over siden.

Nu er det sådan, at jeg har fået en sød kæreste som er elitesportsudøver og han er 22 år, jeg er 26 år. Vi har været sammen i et par måneder, vi bor sammen og har det rigtig godt. Jeg er nu blevet gravid på p-piller, hvilket gør situationen vanskelig.

Min kæreste er lidt i chok over jeg formår at blive gravid på prævention, når internettet fortæller at man er 99% sikret, og er en smule ked af situationen. Da jeg kender til forløbet, jeg skal igennem, og hvor lang tid det det tager at komme sig over, gør det beslutningen svær.

Jeg ønsker selvfølgelig kun at starte en familie, hvor basen er i orden. Jeg ønsker mig da brændende børn med ham, men jeg havde ikke set den komme lige nu. Han ønsker ikke et barn grundet sin sport og sin unge alder, hvilket er forståeligt. Jeg har bare en alder og er diagnosticeret med PCO, som gør, at jeg bare bliver usikker på, om en abort er vejen frem, og om jeg kan holde til dette igen?

Jeg ved godt det i sidste ende er min beslutning. Men jeg har også brug for at være en ordentlig person, hvor det bliver en fælles beslutning. Men jeg ved simpelthen ikke, hvordan man skal forholde sig eller ‘tale’ sin egen sag (hvis det giver mening). Mit indre ur tikker også, og alle mine veninder har børn eller er gravide, så det er klart at dette også påvirker mig. Jeg har da tænkt tanken mange gange, hvor fantastisk dette er.

Jeg er ikke i tvivl om, han vil støtte mig i alle beslutninger, jeg træffer, fordi han er et godt menneske. Men samtidig vil jeg ikke ødelægge hans drømme for at mine drømme skal gå i opfyldelse. Hvad kan jeg gøre?

Svar:

Hej
Gravid på p-piller, det havde I ikke regnet med, men sket er sket. Du lyder til at være klar til at tage imod barnet, din kæreste er lidt i chok og en smule ked af situationen. Du har en abort med i bagagen, og det gør det svært for dig at vælge abort igen. Hvad siger din kæreste til dine erfaringer med abort? Hvordan tænker han og du, at et barn kan ødelægge hans sports-drømme?

Selvom din kæreste er ung og Jeres forhold er ungt, så er I flyttet sammen, og du ønsker familie med ham. Du ved, han vil støtte dig, han er et godt menneske, og det er du sikkert også. Det er helt naturligt og forståeligt, at han er noget i chok, og at han måske forestiller sig, at en abort løser Jeres aktuelle udfordring.

Du ved, at abort ikke spoler tiden tilbage til før graviditeten. Overvej begge, hvad I tænker om abort og hvordan I tror, I hver især vil have det efter en abort? Hvis du får psykiske reaktioner efter en abort, kan det få betydning også for Jeres forhold.

Overvej begge, hvordan I tror, det vil være, hvis I tager imod barnet? Hvilke forestillinger gør din kæreste sig? Lyt til ham og find evt sammen på mulige løsninger. Kender han andre unge sportsfolk, der har stiftet familie? Overvej begge, hvordan Jeres livsværdier og tidligere erfaringer kan hjælpe Jer i denne beslutning.

Seriøsiteten i Jeres forhold kan blive accelereret med et barn, det bliver Jeres forhold nok ikke dårligere af. Husk, at en graviditet er lang, meget kan nå at falde på plads, både mentalt og praktisk.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig og Jer.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske