Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid 2 gange på prævention

Spørgsmål:

Hej, jeg fik en abort sidste år fordi jeg var under 18 og ikke var et godt sted til at have et barn. Efterfølgende har jeg passet ekstra meget på, men er blevet gravid igen på prævention.

En del af mig ønsker dette barn, eftersom jeg nu har fået styr på økonomi, lejlighed og mig selv, selvom jeg stadig er ung ( 20 år). Min kæreste vil ikke være far endnu, og ved ikke om jeg ville kunne stå med det ansvar alene. Men ved hellere ikke om jeg kan gå igennem en abort igen.

Føler lidt det måske kan være en skæbne, for det er anden gang, jeg er blevet gravid på prævention. Jeg ønsker mig dette barn, men frygter, at jeg senere hen ikke vil magte opgaven. Jeg er selv et plejebarn og vil ikke have mit fremtidsbarn skal være det.

Svar:

Hej
Det er svære overvejelser, du står med. Hvem kan du tale med, som lytter til dig og hvad du gerne vil? Vær opmærksom på, at mange, i den bedste mening, måske vil opfordre dig til abort, med det er dit valg, og dig der skal leve med det. Du skriver, at du ikke ved, om du kan gå igennem en abort igen.

Hvad tænker du på, hvordan var det for dig at få abort? Du ønsker dette barn, men er bekymret for, om du kan magte opgaven. Og ja, det er en stor opgave at få et barn, ikke mindst hvis faderen går. Men der er hjælp at få. Hvilken hjælp tror du, du kunne få brug for?

Overvej, hvad der kunne gøre det lettere for dig at overskue at beholde barnet? Hvordan ser dit netværk ud? Abortlinien kan måske formidle en støtteperson/støttefamilie. Læs evt her Ung og gravid
Du er velkommen til at skrive igen post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske