Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Uønsket gravid, men i tvivl

Spørgsmål:

Hej brevkasse!

Jeg er en ung pige på 20 som for 3 uger siden opdagede jeg var gravid. Jeg er sammen med min kæreste som jeg kun har været sammen med i 4 måneder så det hele er meget nyt da. Nå men jeg fik hurtigt en tid til lægen for jeg ønskede abort…. de sidste 2 uger har så stået på med ren tanke mylder og meget hovedpine.. skal jeg beholde det? skal jeg få en abort.. hvad er mine muligheder hvis jeg vælger at beholde det

Jeg havde faktisk taget den beslutning at en abort var det mest fornuftige lige nu…. Idag var jeg på syge huset og blive scannet for anden gang da første gang  var fostret for lille men jeg ligger så der og lægen viser mig så det lille bankede hjerte på scaningen…. det knuste mit hjerte og fik vældige med tårer i øjenene vi satte os så ned og snakkede lægen sygeplejersken og min mor hvor de forklarer for mig hvilken muligheder jeg har og vi kommer så frem til at den medicinske abort er det rigtige valg.

Da sygplerksen så giver mig pillen jeg skal sluge tager jeg den i munden men der er umuligt for mig at synke den og jeg bryder fuldstændig sammen… jeg er så i tvivl farens ønsker ikke barnet jeg har dog en støttende familie en god mor og fantastiske søskende jeg kan støtte mig op af.

Men jeg er så knust jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal stille op.

Svar:

Hej
Det lyder meget svært for dig. Det knuste dit hjerte, at se barnets bankende hjerte på scanning. Sammen med din mor, lægen og sygeplejersken kommer du frem til, at medicinsk abort er det rigtige valg. Men da du skal sluge pillen, bryder du sammen. Jeg synes, det er stærkt, at du lytter til dig selv, og ikke sluger pillen, når du egentlig ikke ønsker det.

Selvfølgelig er det svært for dig, at dit og din kærestes forhold er så ungt, og at din kæreste ikke ønsker barnet. Midt i denne svære situation, har du alligevel gjort dig klart, at du har en god familie, der vil støtte dig, hvis du beholder barnet.

Jeg vil opfordre dig til at prøve at tage det med ro, du har ikke travlt. En abortbeslutning er en stor ting, som du skal være helt sikker på. Hvilke andre muligheder end abort talte du med lægen, sygeplejersken og din mor om? Du tænkte, at abort var det mest fornuftige. Det tænker mange, når graviditeten er uplanlagt eller uønsket. Men abort spoler ikke tiden tilbage til før graviditet, det handler om et lille ufødt barn, som du så på scanning, derfor får mange kvinder det psykisk svært efter abort. Dette kommer bag på mange, fordi der ikke bliver informeret så meget om dette.

Læs evt her: Ung og gravid og her: Min historie
Overvej, hvad der gør det så svært for dig ligenu. Bliver du presset af din kæreste?
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske