Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Fortryder aborten 

Fortryder aborten

Spørgsmål:

Hej. Jeg er en 17årig pige har været sammen med min kæreste i lidt over 1 år. Vi fandt ud af d. 27. juni at jeg var gravid (er blevet gravid på p-piller). Jeg spørger ham, hvad han synes er bedst. Om han ønsker abort, eller om vi skal have barnet. Han siger at det nok er bedst med abort da jeg pt. går ledig, og han har utrolig meget arbejde, og så er vi bare ikke klar til et barn.

Jeg gav ham bare ret. Jeg ved godt, at vi ikke er parate, men jeg havde det utrolig dårligt med det, da jeg rigtig gerne ville have det barn. Jeg har så fået en tid hos egen lægen dagen efter altså d. 28. juni. Han henviser mig til medicinsk abort. Weekenden over har jeg det mere dårligt end jeg har haft det tidligere. Min kæreste spørger mig om jeg er uenig i “vores” beslutning om at skulle have en abort, og så siger jeg, at det er jeg. Jeg kan selvfølgelig godt se, at det er et træls tidspunkt lige nu, men jeg vil gerne vil have den/det. Så siger han, at han godt kan se det fra min side, og at vi nu ved, at vi kan få børn.

Om mandagen kom jeg på sygehuset og det hele bliver sat igang. Jeg har efter aborten fortrudt utrolig meget, at jeg ikke har fået det, og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Skal jeg snakke med kæresten? Hvad skal jeg sige og hvordan skal jeg sige det ? Hjælp!!!!

Svar:

Hej
Du har fortrudt din abort utrolig meget og ved ikke, hvad du skal gøre. Hvor er det trist, at det hele gik så hurtigt. Du har jo ikke haft tid til at tænke efter, hvad du egentlig gerne ville, og hvilke muligheder du havde. Du gav din kæreste ret i, at I ikke var klar, selvom du rigtig gerne ville have barnet og havde det dårligt med abortbeslutningen. Det er dårligt af lægen og personalet på sygehuset, at de ikke er mere opmærksomme på, hvor svært du har det med beslutningen, og giver dig tid til at blive sikker på, hvad du vil. Nu er abort “klaret” og ligesom mange andre piger/kvinder, sidder du og har det svært efter aborten.

Hvad kan du gøre? Det er en måned siden, hvem har du talt med om, hvordan du har det? Du spørger, om du skal snakke med kæresten. Ja! Har I ikke talt om, hvad der er sket og om, hvordan du har det? Du kan også tale med din læge og fortælle, at du har fortrudt og at du ønsker en støttesamtale.

Du er ung, og mange mener, at unge, der er uplanlagte gravide, skal have en abort. Det må du være forberedt på, når/hvis du fortæller andre om, hvad der er sket. Men, stå fast ved dig selv. Du fik en abort, du ikke ønskede, og du har fortrudt. Det kan ingen tage fra dig.

Skriv evt noget ned om, hvad du føler og tænker. Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om, hvordan du har det.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning: Fortrudt abort