Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Ønsker ikke barn med min kæreste

Spørgsmål:

Hej. Jeg er 25 år og gravid. Min “partner” og jeg har været sammen i 6 år. Det var ikke planlagt at jeg skulle blive gravid, men da vi fandt ud af det, ville vi gerne begge beholde det. Problemet er at min partner er psykopat. Jeg er blevet med ham i alt for lang tid, selvom han har behandlet mig af helvede til. Hvis han ikke får sin vilje, truer han altid med at blive psysisk over for mig. Det har han været før, hvis jeg ikke ville lade ham give ham sin vilje.

Nu når jeg er gravid, er det bare blevet så klart for mig, at jeg ikke kan lade et barn blive født indtil sådan et forhold. Jeg har allermest bare løst til at slippe for ham for altid. Det kan jeg jo ikke nu, når jeg er gravid. Jeg føler lidt, at det ville være egoistisk af mig at få barnet, fordi intet barn skal blive født til sådan noget lort.

Jeg havde bare aldrig troet at jeg nogensinde ville få en abort, og min største frygt har altid været, at jeg ikke kunne blive gravid. Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre. Tanken om en abort, får mig lyst til at begå selvmord.

Svar:

Hej
Hvor er det en svær situation, du står i. Du har længe været sammen med en mand, der ikke er god for dig. Nu, da du er blevet gravid, har du mest lyst til at “slippe for ham for altid”. Og ja, hvis du beholder barnet, og går fra din partner, vil I have kontakt, når barnet, skal se se far.

Du kalder din partner psykopat. Det er en voldsom udtalelse, men når du ser tilbage på Jeres forhold, er det, din bedømmelse af ham. Har I mon fået hjælp? Har du sagt fra overfor ham? Ved han, at han har store problemer? Er han i så fald villig til at få hjælp? Hvad har mon fået dig til at blive hos ham i 6 år? Hvad siger din familie? Dine venner? Er der “håb” for Jer, hvis I får hjælp og din partner vil arbejde med sig selv?

Tanken om abort, giver dig selvmordstanker. Det er meget alvorligt. Lyt til dig selv. Hvad tænker du om abort?

Hvad er dine muligheder? Du kan beslutte at beholde barnet, og gå fra din partner, evt med krav om hjælp til forholdet samt at han arbejder med sig selv, hvis I skal være sammen fortsat. Hvordan tror du, det vil være for dig? Hvem i dit netværk kan hjælpe dig?
Du kan få en abort, som du frygter, og gå fra din partner. Der vil ikke være et barn, der holder Jer sammen, “kun” Jeres fælles historie. Hvordan tror du, det vil det være for dig? Og der er nok også andre muligheder. Vær helt sikker på, hvad du vil, før du evt vælger abort, som allerede nu skræmmer dig så meget.

Hvem kan du tale med udover din partner? Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske