Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Ung gravid og bange for at fortælle det

Spørgsmål:

kære brevkasse. Jeg er en pige på 15, 16 til juli.og jeg er gravid. Jeg har taget 3-4 teste, og de var alle positive. Og jeg kan ikke fortælle mine forældre det, for jeg ved at min far vil slå mig og smide mig ud hjemmefra og min mor ville råbe og skrige af mig.

Og jeg er ikke klar til at være mor, ik lige nu. Jeg er sådan i tvivl om, hvad jeg gør. Jeg er så bange. Please hjælp!

Den meget bange 15 årig

Svar:

Hej
Du er ung, har allerede sex og er blevet gravid. Det lyder svært for dig. Hvad siger faderen? Hvem har du talt med? Ved dine forældre, at du er begyndt med sex? Det er klart, at de ikke bliver glade for, at du er gravid. Hvordan kan det være, at du tror, din far vil slå dig og smide dig ud hjemmefra?

Har du fortrolighed med en anden voksen end dine forældre, som du kan tale med, og som måske kan tale med dine forældre sammen med dig? Så du og dine forældre sammen kan finde ud af, hvad du skal gøre. Abort er en ”stor ting”. Du kan læse om abort på Abortliniens hjemmeside, og du kan også læse om andre unge gravide.

Hvis du beslutter dig for abort, skal dine forældre give tilladelse. I særlige tilfælde kan man få abort uden forældres tilladelse. Dette skal der søges om hos lægen.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk
Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske