Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Uventet gravid - et ben i hver lejr

Spørgsmål:

Hej brevkasse.  Min mand og jeg har altid drømt om to børn. Vores rejse fra vores første ønske barn og til andet ønske barn, var hård og lang vi mistede to imellem vores piger. Jeg har altid sagt til min mand, at blev jeg gravid måtte vi beholde det.

Men nu står jeg i den situation at vi står med en positiv test. Jeg er vel godt 9 uger henne nu, og skal til samtale på sygehuset om abort fredag.

Alt praktisk siger nej, vi har drømt om at rejse jorden rundt med vores to døtre og kunne give dem alt den kærlighed og ting, de har brug for. Vi har lige købt hest til vores store pige, og jeg går med en drøm om at kunne få min egen til næste år. Men alt det her sættes der en stopper for, hvis der kommer endnu en.

Men alt skriger indvendig i min krop om at det er forkert at fjerne det foster, men samtidig med må jeg så sige farvel til rejser, heste og at kunne give mine børn den ekstra gulerod.

Jeg er i vildrede! Og står med et ben i hver lejr.

Svar:

Hej
Du er uventet gravid og i vildrede. Du og din mand har fået de to børn, I havde drømt om. Og I har mistet 2 ufødte. Nu er et lille nyt barn på vej, og du overvejer abort af praktiske årsager.

Hvordan kan det være, at der sættes en stopper for drømmene, hvis der kommer endnu et barn? Nogle ting skal måske udsættes, og måske kan I købe lidt færre ting, men nr 3 er vel et mirakel, som sine søskende og en gave til dem og hele familien. Og mon ikke, I har kærlighed nok til alle 3?

Overvej, hvordan det kan være, at alt indvendig i din krop skriger, at det er forkert at fjerne fosteret? Og hvordan kan det være, du har sagt til din mand, at I måtte beholde, hvis du blev gravid igen?
Hvad skulle få dig til at tage et anderledes valg end du tidligere har besluttet? Hvordan tror du, du vil have det, hvis du vælger abort?

Hvad tænker du abort? Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort?
Jeg vil opfordre dig til at være sikker i dit valg, før du evt vælger abort.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig og Jer.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske