Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Under 15 med positiv graviditetstest

Spørgsmål:

Jeg er 14 og 15 om 1 måned, men har ikke haft min menstruation i 2 måneder nu. Jeg havde sidst sex 2 måneder siden og har haft en positiv graviditets-strip-test. Og kan ikke fortælle det til mine forældre da der sker meget herhjemme lige pt.

Svar:

Hej
Det lyder svært for dig at være så ung og gravid, og ikke kunne tale med dine forældre om det. Er det en kæreste, du har haft sex med? Ved dine forældre, at du er begyndt med sex? Selvom der sker meget hjemme hos Jer, mon så ikke dine forældre gerne vil vide, hvad der sker for dig?

Det er tidligt, du er begyndt med sex, er du blevet presset? Bruger du prævention? Sammen med dine forældre skal du finde ud af, hvad I skal gøre. Har du god fortrolighed med en anden voksen end dine forældre, en i familien eller en lærer, som kunne tale med dine forældre sammen med dig?

Hvis du skal have abort, skal dine forældre give samtykke, når du er under 18 år. I særlige tilfælde kan man få abort uden ens forældre ved det, men da abort er en stor ting, er det vigtigt, at forældre ved, hvad der sker med deres barn.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk
Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske