Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kommer jeg til at fortryde abort?

Spørgsmål:

Kære Abortlinien. Jeg skriver, da jeg er blevet gravid og ikke ved om jeg ønsker barnet.

Jeg er 22 år og har været kærester med faren til barnet i 2 år. Jeg er under uddannelse og føler ikke, at et barn passer ind i mit liv pt. Jeg er blevet gravid trods prævention, så det har på ingen måde været planlagt.

Nu ved jeg ikke hvad jeg skal gøre og kommer jeg mon til at fortryde en abort?

Svar:

Hej
Du er uplanlagt gravid, og ved ikke, hvad du skal gøre. Du føler ikke, at et barn passer ind i dit liv pt., men er usikker på, om du kunne komme til at fortryde en abort.

Det er ikke til at sige, om du kommer til at fortryde en abort. Mange fortryder, og det kommer ofte bag på dem. Hvad tænker du om abort? Hvordan tror du, du vil have det efter en abort? Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Selvom du slet ikke havde forestillet dig at få barn ”nu” (om ca 7 mdr.), overvej da, hvordan det måske ville være? Har du veninder, der har børn? Har nogen på din uddannelse børn? Har du og din kæreste talt om at få børn? Har I talt om, at du kunne blive gravid, trods prævention? Hvad siger din kæreste? Hvad ville bekymre dig ved at få et barn tidligere end du havde forestillet dig?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om dine overvejelser.
Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske