Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Dybt ulykkelig over abort

Spørgsmål:

Jeg er blevet gravid. Lægen vil skyde mig til at være 8-9 uger henne. Jeg har i forvejen en datter på 4 måneder, og har fået en belastning reaktion, da hun har været ekstra krævende, jeg er ikke sammen med hendes far.

Jeg og min nuværende kæreste er nu blevet gravide, og med kommunen inde over, og min belastnings reaktion, hans start i skole i mandag er vi blevet enige om abort og jeg er derfor blevet sendt til scanning og venter på en indkaldelse for at finde ud af hvor langt jeg præcis er henne.

Føler jeg er ved at myrde mit barn

Jeg har været gravid før og jeg føler ærligt, at jeg er ved at myrde mit eget barn, og tanken ødelægger mig sku. Jeg er ekstremt ked af det over, at jeg skal have en abort. Min kæreste ville ikke tvinge mig til en abort, og jeg ville ikke tvinge ham til at blive far, så vi står jo på en skillevæg og står stadig. Har valgt at få en abort, da det er det smarteste valg lige nu, men jeg er ærligt bekymret for at jeg ikke kan gå igennem det.

Jeg er ved at bryde sammen ved tanken om at jeg skal scannes og se det lille hjerte slå, fordi det er jo i live så.. min kæreste svar var bare, så kan du jo lade være med at kigge.. han ved godt hvor svært det her er for mig.

Brug for at komme af med det

Jeg ved ærligt ikke hvad jeg ville med det her, tror bare jeg havde brug for at komme af med det. Jeg er dybt ulykkelig, sover dårligt om natten, mistet appetitten  men holder mit hoved højt for min datters skyld, da hun er særlig sensitiv og konstant skal være i bevægelse for at sove ?

Kærlig hilsen en fortvivlet og ulykkelig gravid mor

Svar:

Hej

Hvor er det svært for dig, og det er let at høre, at du er ulykkelig. Det var ikke et oplagt tidspunkt at blive gravid, men det er du blevet. I er blevet enige om abort, men tanken gør dig ulykkelig, for du ved, at handler om dit lille ufødte barns liv. Uanset om du på scanning ser hjertet slå eller ej.

Lige nu har du det meget svært pga tanken om abort, hvordan tror du, du vil have det efter en evt abort? Måske tænker din kæreste og andre, at abort løser den svære situation for Jer, men måske vil I opleve, som mange andre har erfaret, at abort skaber en mindst lige så vanskelig situation. Mange fortryder. Læs evt begge i Abortliniens brevkasse om andres erfaringer med abort.

Lyt til dig selv

Jeg vil opfordre dig til at lytte til dig selv, det er dig, der er gravid og det er dit valg og primært dig, der skal leve med dit valg. Din situation er ikke let med din datters behov og din belastningsreaktion, men der er altid andre muligheder end abort. Hvis du vælger at beholde barnet, hvem kan hjælpe dig? Hvordan ser dit netværk ud? Abortlinien kan evt finde en støtteperson til dig til fx praktisk hjælp.

Mht at tvinge din kæreste til at blive far, så er I jo begge ansvarlige for, at det lille barn er på vej. Han vidste, at sex kunne føre til graviditet. At han begynder uddannelse lyder fint, det er ikke problematisk ift at blive far om 6-7 mdr. Mht kommunen ”der er inde over”, så skal de hjælpe dig udfra hvad du vil, de må ikke presse ift abort.

Overvej, hvad der skulle til for at du kan overskue at beholde barnet?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848

Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning: I tvivl om abort