Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Ufrivillig provokeret abort

Spørgsmål:

Jeg fik en medicinsk abort i september 2017. Jeg var ikke beskyttet og min daværende kæreste vidste det godt. Hans svar var at det var lige meget, og så kunne det være, der var jackpot!! Det var der så, og han gik helt i selvsving, han skulle ikke have barnet, truede med at gå fra mig. Han var iskold og ville kun have jeg skulle have en abort.

Jeg var ulykkelig! Troede han ville tage sit ansvar. Vi ville begge have børn sammen, vi havde været sammen i 2,5 år og er 27 år. Jeg måtte smide ham ud. Vi har prøvet at finde sammen et par gange siden, men jeg tror ikke han er klar over hvad han har tvunget mig igennem. Og jeg har svært ved at være sammen med en, som var SÅ modbydelig. Han overså mine følelser totalt. Og han vidste det kunne ske og jokede med det inden.

Jeg ved ikke om jeg fortryder aborten. De fleste dage er jeg glad for den! Men ind imellem, så ved jeg ikke, om jeg skulle have beholdt det… Det var en voldsom tid og er også sygemeldt for tiden.

Svar:

Hej
Du har fået en abort, fordi din kæreste ikke ville tage sit ansvar. Aborten kostede Jeres forhold, og her bagefter kan du komme i tvivl, om du skulle have fået aborten. Måske er der sammenhæng mellem aborten og følgerne heraf, og din sygemelding. Får du nogen hjælp? Efter abort har du ret til støttesamtale med eller gennem din læge, har du fået det?

Du ved ikke, om du fortryder aborten, men det lyder til, at den har haft væsentlig betydning for dig. Jeg vil opfordre dig til at få arbejdet med dine følelser og tanker omkring aborten og tiden derefter. Måske du kan starte med at skrive noget ned om tiden dengang. Hvad du tænkte, da du fandt ud af, at du var gravid. Hvordan det var for dig, da din kæreste “gik i selvsving”. Osv. Læs evt i brevkassen om andre kvinders erfaringer med abort.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske