Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Vi er uenige om abort

Spørgsmål:

Hej, jeg er en pige på 21 år og er blevet gravid. Jeg fandt ud af det alt forsent! Jeg var til lægen i sidste uge og blev scannet, det vidste sig at jeg var 12 uger henne, og derfor ikke kan få en abort uden at skulle have “tilladelse” til det..

Min kæreste synes jeg skal have en abort

Nu er der gået en uge og jeg er enormt meget i tvivl om valget! Jeg har set barnet og min mave er begyndt at vokse. Min kæreste og jeg har været sammen i halvandet år. Vi har snakket om barn før i tiden, men kom fra det igen, da vi gik fra hinanden i et stykke tid. Vi er som sagt sammen igen, men min kæreste syntes ikke vores økonomi er til det. Han vil have, jeg får en abort! Både min kæreste og jeg har et arbejde og en god indkomst! Vi bor dog ikke sammen.

Skal tale med min læge om mine muligheder

Jeg har fået bestilt tid ved lægen i næste uge for at snakke med hende om mulighederne både for abort og for at beholde barnet! Jeg har altid gerne ville være ung mor og ved min kæreste ville være en fantastisk far, uden tvivl!

Hvad gør man, når vi er så uenige?

Men hvad gør man når man er så uenige?! Og hele tiden kommer op at skændes om valget???? Og hvad hvis man slet ikke blir godkendt til abort? Ville være enormt ked af at blive alene mor, da jeg altid har sagt at mit barn ikke skulle vokse op uden en far, da jeg selv er vokset op uden.
Hilsen den meget fortvivlet.

Svar:

Hej
Du er gravid og fortvivlet. Du og din kæreste er i tvivl om, hvorvidt I skal søge senabort eller beholde barnet. Du lyder til at være klar til at beholde barnet, bla efter at have set barnet og mærke din mave vokse. Men det er selvfølgelig hårdt, at I skændes om beslutningen, og du vil være enormt ked af det, hvis du bliver alenemor. Tror du, din kæreste vil forlade dig, hvis du vælger at beholde barnet? Og ja, måske er det slet ikke Jeres valg, selv om I begge måske ender med at ønske abort. For når du er længere henne end 12. uge skal der være en meget “god” grund til abort.

Bliv godt klædt på til beslutningen

Hvad tænker du om abort? Hvad tænker din kæreste om abort? Ved din kæreste noget om fosterudvikling og abort/senabort? Læs evt begge om dette på Abortliniens hjemmeside, så I begge bliver klædt bedre på til den store beslutning. Hvordan tror du, du vil have det, hvis du får en abort? Hvordan tror du, du vil have det med din kæreste, hvis du får abort pga pres fra ham? De fleste kvinder får det psykisk svært efter abort i kortere eller længere tid, og i forskellig sværhedsgrad. Sværest er det for dem, der var i tvivl om deres valg. Dette kommer bag på mange, og mange fortryder deres abort.

En abort er også svær for parforholdet

Nogle parforhold kan ikke holde til et barn, mange forhold kan ikke holde til en abort, særligt hvis man ikke var enige. Overvej begge, om I vil udsætte dig og Jeres forhold for disse risici. Hvad er det, der skræmmer din kæreste ved at skulle være far? Det er godt, du har tid hos din læge for at tale om dine muligheder, både hvis du vælger at beholde barnet og hvis du får abort. Jeg vil opfordre til, at din kæreste også tager med til samtalen.

Brug den nødvendige tid

Selvom du nok føler et vist tidspres, så tag dig tid, så du bliver sikker på, hvad du vil. Det er dit valg, og primært dig, der skal leve med det, uanset hvad du vælger. Læs evt i brevkassen om andre kvinder erfaringer med abort.
Håber det bedste for dig.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske