Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Uenige om abort

Spørgsmål:

Hej…Min kæreste og jeg har i forvejen en skøn datter på snart halvandet år. Nu er jeg blevet uplanlagt gravid. Min kæreste har et par måneder ytret, at han ikke ønsker flere børn. Han synes vores datter larmer, og at det er besværligt. Vores datter er i min optik et utrolig nemt barn, og børn larmer, og de kan ikke altid være lige nemme.

Vi har haft det svært i vores forhold i noget tid, han er meget opgivende og har nærmest opgivet forholdet. Nu vil han have mig til at vælge mellem ham eller at beholde barnet. Han siger at han ikke vil have noget med barnet at gøre, hvis jeg vælger at gennemføre graviditeten.

Jeg kan ikke få mig selv til, at få en abort. Men samtidig elsker jeg ham også, og jeg ønsker en familie med ham, og at vi kan finde ud af at være kærester igen. Jeg ved godt et barn mere ikke gør tingene lettere, men jeg giver bare ikke op. Jeg vil gerne kæmpe.

Jeg kan ikke finde rundt i noget lige nu. Hvem snakker man med om sådan noget?

Svar:

Hej

Du er uplanlagt gravid, men din kæreste har i et par måneder ytret, at han ikke ønsker flere børn. I har i forvejen en datter på snart halvandet år. Din kæreste synes, hun larmer og, at det er besværligt. I din optik er hun et utroligt nemt barn. Du tænker, at børn larmer og, at de ikke altid kan være lige nemme.

Du og din kæreste har i nogen tid haft det svært i jeres forhold. Han er opgivende og vil nu have dig til at vælge imellem ham eller at beholde barnet. Han ønsker ikke at have noget med barnet at gøre, hvis du vælger at gennemføre graviditeten, men du kan ikke få dig selv til at få en abort. Du elsker ham dog stadig og ønsker en familie med ham, og at I kan finde ud af at være kærester igen. Du vil gerne kæmpe og ikke bare give op.

Det lyder hårdt, og det er helt forståeligt, at det kan være svært for dig at finde rundt i noget lige nu. Jeg vil først og fremmest opfordre dig til at forsøge at tage det roligt og tænke tingene igennem samt tale tingene igennem med din kæreste.

Kender din kæreste til alle dine tanker og overvejelser? Ved han godt, at du ønsker en familie med ham og, at I kan finde ud af at være kærester igen? Hvad tænker han om det? Ved han, at du gerne vil kæmpe og ikke give op? Vil han være klar til at kæmpe sammen med dig? Vil han være med til at I finder nogen, der kan hjælpe jer med at tale om disse ting?

I kan vælge at opsøge en parterapeut. Mange kommuner udbyder gratis Prep-kurser og par-tjek, som måske vil kunne være en hjælp i forhold til at I kan blive afklarede på, om I begge ønsker at kæmpe for forholdet. I kan også ringe til Abortlinien på tlf. 48 39 48 48 og tale med en rådgiver. Din kæreste kan også ringe selv og tale med en rådgiver eller læse mere her på hjemmesiden om de overvejelser, man kan stå i som mand.

Du skriver, at han vil have dig til at vælge mellem ham eller beholde barnet, men samtidig skriver du, at han nærmest har opgivet forholdet. Hvordan tænker du, at jeres forhold vil blive, hvis han presser dig til en abort, du ikke ønsker?

Overvej, hvordan du tror, du vil have det efter en abort? Og hvordan du tror, du vil have det med din kæreste? Tænk over, hvad du helst vil kunne leve med: abort, og måske fortsætte parforhold. Beholde barn, måske uden, måske med din kæreste. Tal gerne med din kæreste om dine tanker.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver.

Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Karina Borcher Andersen, socialrådgiver