Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Tvunget ud i en abort

Spørgsmål:

Hej. Jeg er en pige på 22 år og har haft en kæreste på 21 år. Vi var sammen i et år og havde en velfungerende hverdag sammen, jeg går i skole og han har elevplads i et sælgerfirma og ville være udlært til juni 2019.

Jeg blev uventet gravid, trods en fortrydelsespille. Da jeg fortalte det til ham, sagde han at han ville være her for mig uanset hvilket valg jeg tog, for jeg var kvinden han skulle leve resten af sine dage med. Efter et par dages overvejelse, besluttede jeg at beholde barnet. Jeg har fået 4 aborter førhen, da jeg er blevet gravid på P-piller og spiral. Jeg har hele mit liv ønsket at være mor og nu blev det en realitet for mig.

Min kæreste gik amok

Da jeg så fortalte ham om min beslutning, gik han i selvsving og jeg var nødt til at forlade mit hjem fordi jeg var bange for hvad han kunne finde på. Jeg sov den nat hos min mor og dagen efter tog min mor med mig op til min lejlighed hvor han så sad, da vi kom op. I det vi gik ind af døren, gik han helt amok og begyndte at slå på mine ting, dørene, hive toilet brættet af osv. Jeg kunne ikke få ham til at falde ned uanset hvad jeg gjorde, og hans mor, søster og søsters kæreste braser pludselig ind i min lejlighed.

Hans mor angreb mig verbalt med det samme og gav mig skylden for at ødelægge hendes søns liv og spolere de fremtidsplaner vi havde sammen. Jeg følte mig trængt op i en krog, da jeg blev angrebet af både ham og hans mor samme tid, og hans mor sagde at jeg skulle få en abort ellers ville de tage barnet fra mig i det jeg havde født. Hun beskyldte mig for at have været ham utro “Er du overhovedet sikker på det er dit barn” sagde hun til min eks kæreste, hun beskyldte mig for at lyve om graviditeten og ingen af dem ville forlade min lejlighed da jeg bad dem om det.

Latterliggjort og ydmyget af hans mor

Til sidst var jeg ved at koge over, da jeg var blevet latterliggjort, ydmyget og svinet til. Så hans søster kom pludselig til fornuft og fik dem ud af min lejlighed. De fik hans ting med da de gik, men samlede så en hel “hær” på min parkeringsplads hvor de stod og udleverede hele mit privat liv til både hans venner og familie. Alt hvad jeg nogensinde har sagt til ham i fortrolighed, er blevet råbt op så alle mine naboer kunne høre det.

Jeg føler mig så krænket og ydmyget og føler mig tvunget til en abort. Hvordan skal jeg nogensinde kunne komme videre i mit liv efter det her? Jeg er ulykkelig og har aldrig følt denne smerte før. (Og jeg har været igennem en del). Hvis der er nogen der har været i lign situation, vil jeg meget gerne høre hvad i har gjort for at komme videre :(

Svar:

Hej
Sikke en situation, du står i. Det lyder helt vanvittigt, den opførsel du beskriver fra din kæreste og hans familie. Det er meget pinligt for dem selv at opføre sig sådan. Du er uventet gravid og har besluttet dig for at beholde barnet. Din kæreste har svigtet sit løfte til dig, om at ville være dre for dig, og han har derudover svigtet dig som kæreste ved sin opførsel og ved at acceptere sin families angreb.

Du føler dig nu tvunget til abort. Du har også været udsat for massivt pres. Men, det er din beslutning, lad være med at få en abort, du ikke ønsker. Hvad siger din mor? Hvordan ser dit netværk ud? Hvem kan hjælpe dig, hvis du får dit barn og bliver alenemor?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske