Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Skulle have haft mens for to dage siden...

Spørgsmål:

Hei, jeg er 16 år gammel og det er to dage siden jeg skulle have haft min menstruation. Det hele starte med at jeg havde en kæreste, og vi skulle sove sammen. Jeg havde været til fest inden, så jeg var ret fuld da vi skulle sove sammen. Jeg var faktisk så fuld at jeg ikke husker meget fra der sidst på aften. (Hvilket jeg udemærket godt ved ikke er så smart) men han ringede her den anden dag og spurgte om hvordan jeg syntes at det var der sidst vi var sammen… (det skal lige siges at jeg aldrig havde haft sex før, fordi jeg gerne ville vente.) og jeg forstod ham ikke rigtigt, men han forklarede så at vi havde haft sex… og det var jeg engenligt okay med, da jeg sikkert har sagt ja, da han spurgte om vi ikke skulle prøve. men han fortæller så også at det var uden komdom. (jeg er ikke på p-piller eller andet) så vi brugte ikke nogen form for prævention. Så nu er jeg bange for at jeg er gravid og ved slet ikke havde jeg skal gøre. og jeg har ikke lyst til at snakke med min mor om det. har snakket med en god veninde og det er det… så ja… hjælp hvad skal jeg gøre nu???

Svar:

Hej
Når du ikke har fået din menstruation til forventet tid, bør du tage en graviditetstest. Hvis den er positiv, er du velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk. Der kan være andre årsager end graviditet til udebleven menstruation.

Du skriver, at du havde en kæreste. Er du fortsat kæreste med ham? Hvad tænker du om, at han har sex med dig, mens du er så fuld, at du ikke husker noget bagefter? Og hvad tænker du om, at han ikke brugte kondom? Begge dele lyder meget uansvarligt. Jeg vil opfordre dig til at passe bedre på dig selv og tale med ham om det.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske