Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

I tvivl om jeg måske er gravid

Spørgsmål:

Hej! Jeg er 19, og er i tvivl om jeg måske er gravid? Kan godt være at jeg spørger dumt men er stadig bange. Jeg har ikke fået min menstruation endnu. Det den 04.01 idag og skulle havde fået den ca. den 01.01. Natten den 01.01 sprang kondomet, men der var ikke noget “cum”, og er usikker på om der var noget “PRE-cum”. Så nu ved jeg ik om det er for tidligt for, at man vil kunne se om man er gravid på en graviditets test, eller om jeg bare skal prøve at tage en plan b pille, eller om det er for sent…. Så …. Hjælp!

Svar:

Hej
Udebleven menstruation tyder ofte på graviditet, men kan også have andre årsager. Det er ikke sandsynligt, at du er blevet gravid så tæt på, at du forventede din menstruation. Ægløsning, hvor undfangelse er mulig, er typisk midt i cyklus, dvs. midt mellem menstruationerne.

Hvis du har regelmæssig menstruation, vil en test taget efter det forventede tidspunkt for menstruation, kunne vise det. Jeg vil foreslå dig at tage en graviditetstest. Fortrydelsespille kan tages indtil 72 timer efter ubeskyttet samleje. Hvis du er gravid, er du velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske