Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

I tvivl om projekt barn

Spørgsmål:

Jeg er så meget i tvivl… Jeg er 8 uger henne, barnet er planlagt og faren er en god ven. Jeg er blevet insemineret, så jeg skal være alene. Men faren skulle være en aktiv far.

Af hensyn til mine andre børn er jeg nu nødt til at flytte fra min nuværende by, hvor barnets far bor og 250 km væk. Så han vil jo ikke komme til at se barnet så meget som planlagt, og jeg vil stå meget alene, da hans familie heller ikke vil være i nærheden.

Pludselig føles det her helt forkert, og jeg går på en måde og håber på at jeg aborterer spontant. Så behøver jeg ikke selv tage beslutningen.

Jeg har en dreng på 3 jeg også er alene med og jeg er pludselig bange for jeg ikke vil kunne være nok for ham. Selvom jeg også har valgt at få et barn mere, for at han kunne få en søskende der aldersmæssigt var tæt på ham.

Måske burde jeg ikke få det her barn, jeg har bare ønsket mig et barn mere i 2 år og dette er også sidste chance da jeg er 41 år. Og jeg ville have det så dårligt ved at få fjernet min søns søskende. Men det føles bare forkert og som en ufornuftig beslutning at få et barn nu og med en, jeg ikke er kæreste med. Det er jo bare lidt sent nu.

Kan jeg få et godt råd?

Svar:

Hej
Det er blevet en vanskelig situation for dig, at du nu har fået det, du ønskede dig: dit ”sidste” barn og en jævnaldrende søskende til din søn.

Det, der har væltet dig, er, at du er nødt til at flytte pga dine andre børn. –Hvordan kan det være, at du og dine børn ikke blive, hvor I bor nu? Er der andre muligheder end du/I hidtil har set? Hvem kan du tale med?

Din ”plan” om et barn med din ven føles nu forkert og ufornuftig. Men det lyder også til, at en ny plan om abort vil føles sådan? –Du skriver, at du vil have det så dårligt med at få fjernet din søns søskende. Overvej, hvordan det vil være dårligt for dig? Hvad tænker du om abort? Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Hvis du aborterer spontant, skal du ikke tage en abortbeslutning. Men hvis du ikke aborterer spontant, skal du tage en beslutning. Hvad vil du helst leve med?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver.
Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske