Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid igen for hurtigt?

Spørgsmål:

I september 2021, da jeg var til NF scanning, fandt vi ud af, at barnet var voldsomt syg (det viste sig at være Turner syndrom med svære hjertemisdannelser). Vi valgte at få barnet fjernet (i uge 13) og det tog rigtig hårdt på mig psykisk.

Jeg er så allerede gravid igen og jeg er virkelig i tvivl om, hvorvidt jeg skal beholde det eller ej. Først og fremmest er jeg skrækslagen over, at der også denne gang er noget galt med barnet – jeg tænker, at jeg er blevet for hurtigt gravid efter sidst og at jeg ikke er psykisk klar.

Dernæst er jeg startet nyt arbejde, som projektansat og mine chancer for at blive fastansat er lig nul, hvis jeg beholder barnet. Alle disse tanker påvirker mig hårdt psykisk.

Jeg har ikke delt mine tanker omkring abort med faren, da han er super glad for, at vi allerede er blevet gravide igen og frygter hans respons, hvis jeg fortæller ham mine tanker.

Svar:

Hej
Det lyder svært for dig. Måske har du talt med faderen på nuværende tidspunkt? I så fald, hvordan har det været at dele dine tanker med ham?
Det er klart, at det var en hård besked, I fik til NF scanning, og også let at forstå, at det var hårdt psykisk med abort efterfølgende.

Hvad havde I tænkt omkring ny graviditet? Er du overrasket over, at du er blevet gravid eller var I åbne overfor muligheden? I så fald, hvad havde du tænkt omkring job og fastansættelse?
Det er let at forstå, at du er bekymret for, om det barn, du er gravid med, er rask. Den bekymring vil forhåbentlig blive mindre efter scanninger, men vil måske fortsætte indtil fødsel. Og hvis du vælger abort, vil bekymring for et sygt barn nok også opstå ved næste graviditet.

Det er let at forstå, at du fortsat er påvirket efter aborten og derfor overvejer, om du er psykisk klar til næste graviditet. Overvej, at der er længe til fødsel, du kan nå at bearbejde meget i den tid. Hvordan har du indtil nu bearbejdet aborten? Hvordan tror du, du kan blive klar til at tage imod et barn?
Overvej, hvordan du tror, du vil have det, hvis du vælger abort igen? Din sidste abort tog psykisk meget hårdt på dig; du er i risiko for at reagere tilsvarende efter endnu en abort.

Jeg vil opfordre Jer til sammen at tale om situationen, evt tale med en anden. Har du fået tilbudt samtale efter aborten fra sygehus eller egen læge? Måske I her igennem kunne tale om den nye graviditet.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig og Jer.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske