Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Truet til abort

Spørgsmål:

Hej, Er det ulovligt at true en til abort? Han giver mig trusler om, at jeg aldrig vil få fred og siger ting som, at jeg vil ødelægge hans liv hvis jeg beholder barnet. Han kan sige ting som “hvis du ødelægger mit liv, så ødelægger jeg dit”.

Jeg føler det er en indirekte trussel om, at hvis jeg ikke tager en abort, så vil han gøre mig ondt. Jeg tør ikke mødes med ham, da jeg er bange for om han kan finde på at gøre mig ondt. Han har allerede kørt mig så psykisk langt ned, fordi jeg er i tvivl om abort.

Svar:

Hej
Det er en meget ubehagelig situation, du står i. Og ja, det er ulovligt at true med at ødelægge en andens liv. Ring evt og fortæl politiet, at du oplever dig truet. Og fortæl evt ”ham” at du har meldt hans trusler til politiet. Er det din kæreste/ex-kæreste, du skriver om? Hvem kan du tale med? Hvem kan hjælpe dig?

Du er i tvivl om abort, og det er godt, du tager din tvivl alvorligt, for abort er et stort valg. Hvad tænker du om abort? Hvordan vil det være for dig at beholde barnet (hvis du kan se bort fra truslerne)? Hvordan vil det være for dig at få en abort?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinen 48394848 og tale med en rådgiver.
Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske