Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Abort for tredje gang?

Spørgsmål:

Hej Abortlinie.

I januar 2021 fandt jeg ud af, at jeg var gravid på trods af minipiller. 4 dage efter skete en spontan abort. Senere i slut marts var jeg så gravid igen (også selvom jeg var på minipiller og tog fortrydelsespille). Jeg gik hen og fik en medicinsk abort, som var frygteligt og ikke lykkedes. Fik derfor en kirurgisk abort.

Nu her i september har jeg fundet ud af at jeg er gravid igen. Jeg har altid ville have et barn. Det er min mening med livet og især med den, jeg elsker. Jeg er 20 og min kæreste er 21. Vi har været sammen i 3,5 år og vi har boet sammen i 7 måneder. Vi er begge studerende. Vi har et så godt forhold og han er mit livs kærlighed.

Problemet er bare, at han på ingen måde vil være far nu og det synes jeg heller ikke vores forhold er klar til, når han nu ikke er. Sidste gang gik jeg med til abort fordi Jeg ikke ville ødelægge vores forhold. Men det kan jeg bare ikke den her gang, det er alt for hårdt både fysisk men ikke mindst psykisk.

Vi er faktisk klar til at blive forældre, hvis vi ser rent praktisk. Men han kan ikke rumme tanken og føler at hans liv bliver ødelagt. Han har sagt, at han godt ved jeg ikke kan få en abort mere, og det ville han heller ikke forlange af mig. Men samtidig er jeg nervøs for om vores forhold holder til det. Jeg vil ikke være alene mor. Det var min mor og det skal jeg ikke igennem.

Jeg har endnu ikke fortalt ham om den her graviditet, fordi det ikke er sjovt at fortælle noget, som ødelægger en anden persons liv. Har kun vidst det en dag og stregen er meget svag, så det er tidligt henne. Hvad skal jeg gøre?

Svar:

Hej
Du har lige fundet ud af, at du er gravid igen, og du ved, at din kæreste ikke bliver glad for nyheden. Det er klart, at det er svært for dig.

Du er og din kæreste er ”lidt” unge, men har et stabilt og godt forhold. Rent praktisk er I klar til at blive forældre, men din kæreste vil ikke være far endnu. Derfor har du fået en abort, da du blev gravid i marts. Efterfølgende havde du det hårdt både fysisk og psykisk. I har begge vidst, at du kan blive gravid trods præventionen, og din kæreste har vidst, at du ikke kan få abort igen. Har I talt om, hvad I ville gøre, hvis du blev gravid igen?

Hvad skal du gøre?

Du må selvfølgelig fortælle din kæreste, at du er gravid igen. Og du må lytte til ham, når han formentlig igen vil sige, at han ikke er klar til at blive far. Og du må fortælle ham, at du ikke kan få abort igen. At I begge er ansvarlige for undfangelsen af det lille nye liv, og at I sammen må finde ud af det. Mange fyre/mænd reagerer som din kæreste ved uventet graviditet, uanset om de er 21 eller 31. Og mange forestiller sig, at et barn kan ødelægge deres liv.

Meget kan nå at falde på plads

Det er sådan, det kan opleves for manden, men det er en noget dramatisk tanke. Selvfølgelig bliver meget anderledes, når man bliver forældre, men at ens liv bliver ødelagt, det får man nok ikke mange forældre til at sige. Graviditeten er lang, meget kan nå at falde på plads praktisk og mentalt. Mange får børn under uddannelse. Barnet kan nå at blive ønsket og elsket af Jer begge lang tid inden fødslen.

Kender I andre unge forældre? Jeg vil opfordre dig til at lytte meget til din kæreste og til hans bekymringer. Der kan nok findes løsninger på en del. Og når først chokket har lagt sig, bliver det hele ofte mere overskueligt. Og jeg vil opfordre dig til at lytte til dig selv og ikke lade dig presse til en abort, du ikke ønsker. Hverken af din kæreste eller andre.
Læs evt her: Ung og gravid

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig og Jer.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske