Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Hvad gør jeg?

Spørgsmål:

Hej. Jeg står i en situation, at jeg er blevet gravid og er i 6. Uge. (Hvis jeg regner rigtigt). Jeg er interesseret i at beholde barnet, da jeg altid har ønsket børn. Min kæreste derimod vil gerne have at jeg får en abort. Han ønsker ikke børn lige nu, og han synes det ødelægger hans liv.

Jeg er så meget i tvivl. For jeg ønsker det her barn, og jeg tror at jeg fortryder at få en abort, hvis jeg gør det for at kunne være sammen med ham. – Det bliver vel en smule ødelagt mellem os, hvis jeg vælger at beholde, og han ikke vil være en del af det. Jeg elsker ham, og jeg ønsker jo ikke hans liv skal ødelægges, men det kan jeg måske godt følge at mit bliver, hvis jeg får en abort. Hvad gør jeg?

Svar:

Hej
Hvor lyder det svært for dig. Og desværre står du i en situation, der er velkendt af mange kvinder: ønsker at beholde barnet, men faderen presser på ift abort.

Hvis du vælger abort, lytter du ikke til dig selv, men til din kæreste. Du tror, du vil fortryde en abort. Hvilke tanker har du om det? Læs evt i Abortliniens brevkasse om andres erfaringer med abort. Mange fortryder deres abort. De fleste kvinder får det psykisk svært efter abort, i kortere eller længere tid. Typiske reaktioner er sorg, savn, skyld, tomhed og vrede, hvis man blev presset. Sværest er det for dem, der var i tvivl eller blev pressede.

Hvis du vælger at beholde barnet, lytter du til dig selv. Du bliver mor, med alt hvad det indebærer af glæder og opgaver. Din kæreste vil ikke være en del af det, skriver du. Hvad har han sagt? Måske ændrer han indstilling, når det hele bliver mere virkeligt, maven vokser, barnet sparker. Måske først når han ser barnet.

Men det er også en mulighed, at han står ved, at han ikke ønsker at være far ”nu”. Mange fyre reagerer med en slags chok ved uventet graviditet, men når chokket lægger sig, kan situationen se anderledes ud. Mange fyre ved ikke, at abort ofte har en høj pris.

Din kæreste tænker, at et barn ødelægger hans liv. –Det er ret voldsomt at tænke at et barn er i stand til det. Selvfølgelig bliver livet på mange områder anderledes, når man får børn, men at få sit liv ødelagt, er der vist ikke mange forældre der oplever. Men lige nu kan han slet ikke overskue det.
Du tænker, abort kan ødelægge dit liv. Ødelægge er et stort ord, men som du kan læse i brevkassen, får mange kvinder det psykisk svært efter abort. Læs evt begge om dette.

Du tænker, at det kan ødelægge noget imellem Jer, hvis du vælger at beholde barnet. Og ja, det er en mulighed. Men hvis du får abort, som du ikke ønsker, er det også en mulighed, at noget ødelægges imellem Jer. Nogle forhold kan ikke holde til et barn, mange forhold kan ikke holde til en abort.
Du elsker din kæreste og ønsker ikke at tage et valg, han er så meget imod. Han elsker nok også dig, ønsker han at presse dig til en abort, du allerede nu tror, du vil fortryde?

Havde I talt om at få børn? Havde I talt om, at du kunne blive (uplanlagt) gravid?

I er begge ansvarlige for undfangelsen af det lille nye liv. I vidste begge, at sex kan føre til graviditet. Din kæreste har nu en enestående mulighed for at stå ved sit ansvar overfor både dig og det lille nye liv. Husk at en graviditet er lang, meget kan nå at falde på plads både praktisk og mentalt.

Har I venner, der har børn? Er der nogle mænd din kæreste kan tale med og som måske kan hjælpe ham med noget af hans chok?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig og Jer.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske