Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Abort eller ej

Spørgsmål:

Hej jeg skriver til jer. Da jeg står i den situation at jeg er blevet gravid det er et uønsket barn. Men ved ikke om jeg skal beholde det eller ej. Ved virkelig ikke hvad jeg skal vælge. Kan i hjælpe mig.

Svar:

Hej
Det lyder svært for dig. Hvem kan du tale med? Hvad siger faderen? Hvad mener du med, at barnet er uønsket? –At graviditeten ikke var planlagt? –At du er alene? –At du ikke ønsker dig børn? –At du ikke kan overskue et barn om 7 mdr.?

Det er godt, du tager dig tid til at overveje din situation. Uanset, at graviditeten nok er et chok. At blive gravid er en stor ting, uanset om graviditeten var ventet/ønsket eller ikke. Hormoner pumper rundt i kroppen og kan bla få indflydelse på humøret. Tanker og bekymringer fylder. Måske fysiske graviditetssymptomer.

Nogle tænker, at en uventet og uplanlagt graviditet kan ”løses” med abort. Men abort spoler ikke tiden tilbage til før graviditeten. For mange kvinder har abort en høj pris. Læs evt. om abort her på Abortliniens hjemmeside og læs evt. i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Overvej, hvad du tænker om abort?
Overvej, hvordan du tror, du vil have det, hvis du valgte abort?
Overvej, hvad der skulle til, for at du kunne overskue at tage imod barnet?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske