Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Missed abortion uge 12

Spørgsmål:

Hej Brevkassen. Jeg fik en missed abortion for snart 5 uger siden, hvor jeg var 12 uger henne, men “barnet” var svundet ind til hvad der lignede 6 uge.

Det har været en rigtig barsk omgang på flere måder. Jeg har endnu ikke fået min menstruation (tror jeg- jeg bløder nemlig on/off, men har nu haft 2 dage uden det mindste antegn på blod). Jeg tester stadig meget positiv på graviditetstest, og er i tvivl om, om man kan blive gravid, når ikke alt HCGén er ude af kroppen endnu?

Hvornår kan jeg forvente at få min første menstruation? Er jeg fertil FØR min første menstruation? Og er det nemmere/svære at blive gravid efter en missed abortion?

Kram fra den håbefulde.

Svar:

Hej
Det er trist for dig med din abort. Og forståeligt, at du er utålmodig efter at blive gravid igen. Hvis du begynder at småbløde igen, vil jeg foreslå dig at kontakte din læge, blødning on off 5 uger efter abort er længe. Måske skal du have en udskrabning.

Typisk kommer menstruationen 4-6 uger efter abort, og menstruationen er forudgået af ægløsning ca 2 uger før, så ja, du er fertil før første menstruation. Ofte anbefaler man at vente med at forsøge ny graviditet til efter første menstruation. Om det er nemmere eller sværere at blive gravid igen efter MA, kan man ikke svare på.

Læs evt Spontan abort

Håber, du snart bliver gravid igen, og at alt forløber uden komplikationer.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske