Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Stor sorg efter missed abortion

Spørgsmål:

Kære brevkasse.
Jeg har ufrivilligt aborteret i 13. uge og har det efterfølgende meget svært. Tabet er en stor sorg at rumme, bearbejde og heale. Jeg har brug for hjælp og støtte. Jeg har desuden tilbagevende depression (også stadig efterfødselsreaktion i forbindelse med min datters fødsel for over et år siden).

Findes der mon råd om det? Jeg har ikke mange økonomiske midler, så er der stede jeg kan gå hen uden at det koster meget? Eller psykologer, der særligt arbejder med moderskab, sorgbearbejdelse, abort osv?

På forhånd mange tak for hjælpen.
Mvh. M

Svar:

Hej
Det er trist for dig, at du har mistet, og du er ekstra hårdt ramt pga depression og efterfødselsreaktion. Jeg vil anbefale dig at tale med din læge om henvisning til psykolog, du bør kunne få tilskud til psykologsamtaler. Jeg kan ikke anbefale dig psykologer med særlige forudsætninger, men du kan selv undersøge forudsætningerne hos de psykologer, din læge kan henvise til.

Evt kan du læse i brevkassen om andre kvinders erfaringer med spontane aborter og du kan google chatfora for kvinder, der ligesom dig har mistet. Skriv evt noget ned om, hvad du føler og tænker.

Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske