Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Ved ikke om jeg skal tage abort

Spørgsmål:

Hej jeg er en pige på 24 år som har to børn en på 5 og en på 1, jeg fik en abort tilbage i 2012 da min søn var 7 måneder gammel (medicinsk abort) grundet, at min søn kun var så lille så var jeg ikke klar til endnu en.

Nu er jeg gravid igen og det er ikke planlagt. Min mindste dreng er halvandet år gammel. Begge børn har samme far, og det er også samme far, som jeg er gravid med nu. Vi er bare ikke sammen længere. Jeg ved ikke, om jeg skal tage en abort, for det tog rigtig hårdt på mig sidst. Jeg fortryder det stadig den dag idag. Jeg er også bange for, hvis jeg får en til abort, om jeg så kan blive steril. Jeg vil gerne have flere børn, men ved ikke om jeg er klar til nummer 3 allerede.

Svar:

Hej
Du er alene med to børn og gravid. Og i tvivl. Du har tidligere fået abort, som tog hårdt på dig, og som du fortryder. Du ved ikke, om du er klar til nr. 3.

Hvordan tror du, du vil have det efter endnu en abort? Hvad kan du bruge dine erfaringer fra første abort til?

Du skal vælge imellem barn eller abort, hvad vil du helst leve med?
Det er sjældent, at man bliver steril efter abort, men det kan ske.

Hvornår vil du være klar?

Du vil gerne have flere børn. Hvornår kunne du forestille dig, at du var klar til nr 3? Overvej, hvad der skulle til for, at du blev klar til nr 3 om ca. 7 mdr. Hvilken hjælp ville du få brug for?
Hvad siger barnets far? Er det muligt, at I finder sammen igen?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du akn ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske