Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Stille sorg efter abort

Spørgsmål:

Hvad skal jeg gøre? Jeg er 17 år og jeg har i julen d. 22/12 fået en abort.

Jeg har langt tilbage haft drømme om at jeg ville blive gravid som 17 årig og føler, jeg selv er skyld i det selvom, det var en ufrivillig graviditet.

Når jeg kigger tilbage, er det fuldstændigt åbenlyst, at jeg gerne ville have barnet. Men i situationen handlede jeg forkert, fordi min kæreste, som kun er 18, åbenlyst ikke var klar til det. Og så fordi jeg godt kan se ulemperne ved at være ung mor.

Altså min kæreste sagde, at han ville være der, hvis jeg valgt at få det. Men han gav ligesom bolden over til mig. Jeg har aldrig fortrudt noget så inderligt helle mit liv som,det at få abort. Jeg føler jeg har midstet al min livsglæde/lyst.

Jeg bliver trist hver gang jeg ser små børn eller gravide mødre og det eneste jeg ønsker er at spole tiden tilbage og vælge om eller blive gravid igen.

Hvor kan jeg søge hjælp og hvad skal jeg gøre med mit inderlige ønske om at få et barn?.
er bange for jeg er ved at få et sammenbrud føler mig aldrig rigtig glad.

Svar:

Hej! Ja, det er rigtig svært, det du oplever. Og det er en oplevelse du deler med mange piger/kvinder, der som du har fået en abort. Det, du skriver om, er helt almindelige reaktioner efter en abort. Og det kommer bag på mange at aborten har så høj en pris. At det de troede var en løsning på en svær situation, skabte mange svære problemer. Mange oplever som du, at de fortryder deres abort og bare ønsker at blive gravide hurtigt igen. -Men det er sikkert ingen løsning med en ny hurtig graviditet.

Reaktioner efter abort skal tages alvorligt

Typiske reaktioner efter en abort er sorg, savn, tomhed, skyld og evt vrede, hvis man er blevet presset til en abort imod ens vilje. Det er reaktioner, der skal tages alvorligt. Du beskriver, det du oplever, som en stille sorg og selvfølgelig skal du ikke åbne op for din sorg til alle mennesker. Men det er nok vigtigt for dig, at har nogle, du kan tale med om, hvordan du har det. Nogle, der forstår, hvordan du har det og tager dig og dine følelser og tanker alvorligt. Nogle har glæde af at tale med en præst om skyld og tilgivelse.

Hvis du har lyst til det, kan Abortlinien henvise til en præst i nærheden af, hvor du bor. Måske du kan tale med din læge? Det kan også være til hjælp for nogle at skrive noget ned om, hvad de tænker og føler.

Håber det bedste for dig.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk. Du kan også ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en erfaren rådgiver om din situation.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske