Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid IGEN trods minipiller

Spørgsmål:

Hej
Skriver fordi jeg idag efter at være gået 3 dage over tid har taget en test som jeg blev MEGET overrasket over!
Den var positiv til trods for jeg har taget mini piller hver dag på næsten sammen klokkeslæt….. Der er en dag hvor jeg fik taget den senere men ellers har jeg passet meget på og husket dem hver dag!!

Har tidligere fået abort for hans skyld

Jeg er dybt ulykkelig da jeg VED min mand ikke ønsker flere børn…og at jeg faktisk fik en abort tilbage i aug 2014 da jeg var næsten 100% sikker på han ville gå fra mig hvis jeg valgte barnet….
Og nu står jeg IGEN i denne situation!! Til trods for jeg er på piller jaja ved godt de ik er 100% sikre men hvorfor skulle jeg lige være en af de 2% det skulle gå galt for?!

Aner ik hva jeg skal gøre og hvordan jeg skal fortælle min mand det… Hva vil han dog ik tænke!!?!!
Hvordan skal jeg forholde mig for sidst var det med virkelig bristende hjerte at måtte gennemgå en abort, magter jeg at skulle dette igennem igen?!

Er næsten 100% på hvis jeg beholder babyen vil jeg miste ham…. Fuck fuck fuck en skod dag …. HULK
Hjælp hilsen den fortvivlede.

Svar:

Hej
Du er fortvivlet, fordi du er blevet gravid trods minipiller og fordi du tænker, at du skal vælge mellem baby eller mand. Med bristende hjerte fik du en abort for 8 mdr. siden, fordi din mand ikke vil have flere børn og fordi du ikke vil miste ham. Hvad tænker din mand? Han må da tage ansvar. Hvis han ikke vil have flere børn, men gerne have sex, som kan føre til graviditet, hvorfor bliver han så ikke steriliseret?

Du er nervøs for at fortælle ham om graviditeten, men han er jo din mand? Og far til jeres børn? Og nu far til endnu en lille på vej. Selvom det ikke er, hvad han ønsker, så må han tage ansvar overfor dig og for det lille nye liv, som han er medansvarlig for. Mon han virkelig vil opgive sin familie, fordi du vælger at passe på Jeres lille ny? Mon han virkelig vil presse dig ud i endnu en abort, som du ikke magter?

Hvordan tror du, du vil have det efter endnu en abort? Det er sandsynligt, at du vil få det mindst lige så svært efter endnu en abort. Vil du byde dig selv og din familie den risiko? Vil din mand? Læs evt begge i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Hvad er det, der skræmmer ham?

Lyt til din mands forbehold, hvad er det der skræmmer ham så meget ved et lille barn? Hvad kan gøre det lettere for ham at overskue et barn mere? En graviditet er lang, meget kan falde på plads praktisk og mentalt. Og når barnet først er født, og sikkert før, mon da ikke han besinder sig og undrer sig over, at han havde ønsket abort? Uplanlagt eller ej, så er barnet jo et lige så stort mirakel som sine søskende.

Lyt til dig selv

Fat mod. Lyt til dig selv. Og hav forventning om, at din mand besinder sig og kan overbevises om, at I sammen kan klare det. Hvis han har lyst til at tale med en anden mand, der også blev overrasket af endnu en graviditet og ikke kunne overskue det, så kan Abortlinien formidle kontakt. Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske