Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Spontan abort - er forløbet normalt?

Spørgsmål:

Hej. Jeg skriver da jeg er lidt nervøs. Jeg fik en kraftig smerte i mit underliv fredag d. 13 januar. Jeg begyndte og bløde lidt og efterfølgende blødte jeg i 5 dage, torsdag d. 17 januar fik jeg ve-lignende smerter og kunne næsten ikke være til stede i min krop, av av av.

Min baby var gået til grunde

Jeg var til kontrol scanning igår d. 18 januar og det viste sig at min bange anelse havde holdt stik, min lille baby var gået til grunde :( og hang kun i åbningen af livmoderen hvor gynækologen også mente at det havde sluppet og trukket sig ned mod underlivet dagen for inden med mine smerter.

Håbede min krop ville klare aborten selv

Jeg fik piller med hjem så jeg kunne lave en medicinsk abort hjemme, men da jeg er rimelig angst over for denne proces valgte jeg og se om min krop selv ville udskille det. Jeg var hjemme fra sygehuset ved du 14 tiden, og kl Ca 16 kom der en lille halv lang klump ud som jeg ikke der mærkede, men efter kom der en halv stor klump som jeg mærkede kom ud.

Er forløbet normalt?

Jeg blødte kraftigt i Ca 3-4 timer og ved en midnatstid stoppede mine smerter og min blødning næsten, nu kan jeg ikke lade være med at tænke over om dette er normalt, da jeg har læst flere steder, at man bløder en uge til to efter, kan det være pga jeg har blødt i 5 dage så det meste er overstået? Er også angst for udskrabning og håber virkelig ikke jeg skal igennem denne proces, hvor mange store klumper skal der komme ud? Og hvorfor bløder jeg næsten ikke mere ikke engang 12 timer efter? Er virkelig nervøs.

Svar:

Hej
Det er trist for dig, at du mistede. Måske har du blødt det hele ud, måske begynder du at bløde igen indenfor den næste uges tid. Tal evt med gynækologen om kontrol.
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske