Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Skal jeg fortælle ny kæreste om aborten?

Spørgsmål:

Hej.
Jeg er kommet i et dilemma, da jeg på nuværende tidspunkt er ved at gennemføre en medicinsk abort, hvor det er ekskæresten, der for to måneder siden gjorde mig gravid, men hvor jeg nu har mødt en ny fyr.

Er i gang med medicinsk abort

Jeg går så og tænker på, om jeg skal fortælle min nye fyr om den abort, som jeg går igennem netop nu, eller om jeg skal lade være?
Jeg gennemlever store smerter i mit underliv, og der er selvfølgelig også følelsesmæssige konsekvenser forbundet med en abort samt ting, som jeg skal være påpasselig med det næste stykke tid (såsom sex).

Vigtigt at han ved, hvad jeg gennemlever

Jeg er glad for ham, og derfor synes jeg også er at det er vigtigt, at han ved, hvad jeg gennemlever. Især fordi han sætter en stor lid til ærlighed, og nu blev jeg jo også gravid før jeg lærte ham at kende. Så derfor er mit spørgsmål som sagt, om jeg skal fortælle min nye fyr om det eller lade være? Min ekskæreste ved det allerede og vi har snakket ud om det, så det er ikke det mit spørgsmål går på :)

Svar:

Hej
Du er ved at gennemgå en medicinsk abort og har lige mødt en ny fyr. Det er store ting på samme tid. Din abort giver store smerter og der er også følelsesmæssige konsekvenser. Hvem kan du tale med om dette?

Hvad taler imod åbenheden?

Du overvejer at fortælle din nye kæreste om aborten, hvad taler imod? Din nye fyr sætter pris på ærlighed, mon ikke også du gør det? Hvis du på et tidspunkt vil have sex med ham, bør I også tale om, hvad I vil gøre, hvis du bliver gravid. –Så ville det nok være ret mærkeligt for dig ikke at have fortalt, at du har været gravid, har fået abort og hvordan du tænker om det.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske