Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Dårligt informeret om Medicinsk Abort

Spørgsmål:

Jeg er 21 år og fik for 3 uger siden foretaget en medicinsk abort i 7 uge. Jeg var og er helt sikker på det var det rigtige valg at få foretaget abort. Jeg valgte den medicinske abort. For det første fordi jeg er bange for narkose. Men også fordi at jeg ville forstå og mærke på min krop hvad der skete, så jeg ikke bagefter sad og følte jeg ikke var med hele vejen.

Jeg læste selvfølgelig om MA og spurgte læge og sygeplejersker til råds. Det de fortalte mig var at smerterne ville/kunne svare til lidt stærkere menstruationssmerter, men det var ikke sikkert. Folk reagerer meget forskelligt.

Meget stærke smerter

På sygehuset får jeg lagt pillerne op og det går rigtig fint, indtil jeg får så store smerter at jeg hverken kan gå eller stå, og jeg kaster op samtidig med jeg sidder på toilettet og bløder og har diarré. Det var de værste smerter jeg har følt hele mit liv, og de varede 2-3 timer.

Efterfølgende er jeg meget rystet, for på trods af 2 omgange smertestillende og kvalmenedsættende gjorde det stadig forfærdeligt ondt, så jeg spørger sygeplejersken og hun siger det sker sommetider for kvinder der ikke før har født at det gør så ondt. Men det var der ingen der havde fortalt mig før.

Jeg bløder 2 klumper og hun siger jeg kan gå hjem, og at det var det.

1 uge efter får jeg taget blodprøve, og de siger at mine tal er faldet rigtig fint og de vil gerne afslutte mig.

Voldsomme blødninger efter 17 dage

Jeg skal flytte til udlandet og de siger, det kan jeg godt gøre nu.17 dage efter, står jeg så i stuen hos nogle venner og får så voldsomme blødninger at det drypper kraftigt på deres gulv, hvor end jeg går. Jeg går ud i badet og der kommer 2 store klumper ud, som ikke kan skylles ud og jeg må tage op i mine hænder og smide ud. Derefter tiltager blødningen kun og jeg tager på hospitalet og hver gang jeg rejser mig op kommer der store klumper ud.

Det viser sig så at jeg ikke har aborteret før denne dag, men at jeg har gået med et “forhåbentlig” dødt foster i maven i næsten 3 uger.

Hvorfor er der ingen ordentlig information?

Hvordan kan det være jeg ikke er blevet scannet? Hvordan kan det være de afslutter min sag? Hvordan kan det være der ikke er ordenlige og ærlige informationer at finde om medicisnk abort på nettet? Jeg vil aldrig i mit liv anbefale nogle at få det gjort på denne måde. Især ikke kvinder der ikke har født før!

Svar:

Hej
Du har fået en medicinsk abort og det har været en meget barsk omgang for dig. Du oplever dig dårligt informeret, og det kan jeg godt forstå. De færreste kvinder har så voldsom en abort, som den du beskriver. Jeg kan ikke sige dig, hvorfor du er blevet afsluttet.

Da den medicinske abort kom frem, var der beskrivelser af dens alvor bla ifht kraftige blødninger, jeg mener, en kvinde forblødte. Men det har altid været meget upopulært at tale om aborts bivirkninger, såvel fysiske som psykiske. Det kan være en årsag til, at du er blevet underinformeret.

Jeg vil opfordre dig til at kontakte personalet på sygehuset og få en samtale om dit forløb. Evt kan du på nettet (fx netdoktor-chat) fortælle om din oplevelse og høre om andres.
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske