Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Splittet efter abort

Spørgsmål:

Jeg har af meget gode grunde valgt at få provekeret abort af mit fjerde barn. Jeg har tre vidunderlig dejlig børn som jeg ikke vil bytte for alt i verden, dog valgt jeg en fra. Jeg stoppede livet på det her vidunderlig mirakel i 9.uge.

En svær situation, der førte til abort

Siden jeg fandt ud af at jeg er gravid, kom jeg i konflikt med mig selv. Jeg elskede det her lille væsen, og vil gør alt for at beskytte den, men dog er der så mange andre fakta der spiller rollen i den her sårbar situation, man som gravid kvinde stå ind i. For mig var det skæbnen der spillet rollen. Jeg kom væk fra min mand og far til min tre børn i seks måneder pga hans ludomani. Jeg gik tilbage til ham efter han lovet mig alt mellem himmel og jorden. Vi var sammen i en måned og så gik det galt igen. Jeg gik fra ham den her gang i overbevisning om at det er slut for evigt.

Men tre uger senere finder jeg ud af at jeg er gravid. Det væltet hele min verden på hovedet da det var slut mellem os, så skal der ikke være noget tilbage af ham der vokser i min krop. Kvalmen begyndte at komme så jeg kunne ikke snyde mig selv længer at der er noget og valget er mit, om det her lille væsen skal have lov til at blive, eller om livet på det her skal stoppes.

Kunne ikke kæmpe for det lille liv

Jeg nåede frem til at jeg ikke har overskud til at kæmpe for det her lille liv, så jeg opgav kampen og tabte spillet til skæbnen. Jeg valgte at tag livet af det lille væsen i 9.uge uden at faren vidste, at det her lille liv fandt sted, eller at de tre ældre søskende vidste at der var en engel på vej. Så tog jeg hele ansvaret på mig og valgte at tage livet af det menneske som ingen spurgte om han/hun vil have det her liv eller ej.

Hvem er vi, der har ret til at tage liv?

Det værste ved min oplevelse er, om hvem vi er til at have ret til at tag livet af sådan en hjælpeløs væsen, der ikke kan kæmpe imod vores valg. Vi ser et andet menneske der er ved at tag livet af en kat, så vil vi gå i vejen og fortælle det menneske at det er så umenneskeligt og så uetisk, men når det gælder om et menneske liv, så få vi hjælp og støtte til at gør det. Det synes jeg er meget dobbeltmoralsk og helt uetisk. Jeg føler mig meget splittet efter sådan et valg. Det har givet mig meget frihed for at fremtiden er åben foran mig, men dog med den konsekvens at jeg har et liv på samvittigheden.

Svar:

Hej
Hvor er det svært for dig. Du blev gravid midt i et turbulent parforhold, kunne ikke overskue situationen og fik en abort. Nu føler du dig splittet midt i din dyrtkøbte frihed. Og du harmes over samfundets hjælp og støtte til at tage ufødte liv.
Ja, man kan undres og harmes over, at der i vores velfærdssamfund ikke var bedre hjælp og støtte til dig, end abort. Samfundet har klaret “sit” med abortindgrebet, nu må du betale prisen.

Har du nogen at tale med?

Hvordan kan du få det bedre? Har du fortrolige, som du kan tale med om dit valg og din situation lige nu? Skriv evt noget ned om, hvad du føler og tænker, skriv evt noget til det lille liv. Nogle kvinder har gavn af at tale med en præst om skyld og tilgivelse har fra Gud. Hvis du ønsker det, kan Abortlinien finde en god præst i nærheden af dig. Nogle har gavn af at tale med en psykolog, hvis denne har forståelse for abortens høje pris. Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort og læs evt. Efter abort.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske