Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Snød sig til graviditet og nægter abort

Spørgsmål:

Heej ..
Jeg har lært en pige og kende og vi finder sammen. Pigen fortæller mig, at hun ikke kan få børn, og har ikke kunnet gøre det i 8 år. Vi går i seng sammen uden kondom. For det vil hun ikke. Og jeg stoler på det, hun siger, om at hun ikke kan få børn. Hun er blevet gravid efter første knald. Og jeg mener at dette er en fælles beslutning, og jeg er ikke klar til et barn lige nu. Jeg er helt ødelagt. Psykisk. Hun tænker kun på sig selv lige nu. Hvad gør jeg ?

Svar:

Hej
Du har lært en pige at kende, måske snyder hun dig, måske troede hun oprigtigt, at hun ikke kunne blive gravid. Du accepterer sex med hende uden prævention, og nu er et lille nyt liv på vej. Som er ønsket af hende, men ikke af dig.

Valget er hendes

Du kan ikke gøre noget. Valget er hendes. Dit valg var, om du ville have sex med hende eller ej. Hvorfor er du ødelagt psykisk? Fordi du skal betale børnepenge? Fordi du skal have barn med en pige, du nu føler dig svigtet/snydt af? Fordi du ikke vil have et barn?

Abort er alvorligt

Abort er et alvorligt valg, fordi det handler om et lille ufødt liv. Og fordi de kvinder, der får abort ofte betaler en høj pris psykisk. Læs evt om det på Abortliniens hjemmeside.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske