Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Han vil ikke være far

Spørgsmål:

Sagen er den at jeg er blevet gravid, og min kæreste ønsker ikke barnet, hvor i mod at jeg på ingen måder kan se en abort som udvej. Jeg er ikke langt henne og han mener at det sagtens kan klares med en abort og så kan vi vente et par år med at få børn.

Ønsker ikke at tvinge ham

Vi har den bedste opbakning fra familie og venner og bolig situation + økonomi er ikke jordens undergang for os. Vi har været sammen i 2 år og boet sammen i 1,5 år og vores forhold fungerer fint. Han er dog af den mening at jeg et fjols, hvis jeg vælger at beholde barnet mod hans vilje, og jeg ønsker ikke at trække det ned over hovedet på ham. Men omvendt tvinger han mig til en abort, og jeg ser mig faktisk hellere være alene mor end at skulle have en abort.

Vil han forlade mig?

Jeg er ikke rigtigt i tvivl om at skulle beholde barnet, men han gør alt for at overtale mig til en abort. Han siger, at enten gør man det helt eller slet ikke. Så jeg tror ikke han kunne finde på at gå, hvis jeg valgte at beholde barnet. Men jeg ved at muligheden er der. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, så håber på nogle gode råd.

Svar:

Hej
Det er en svær situation, du står i. Og desværre har mange kvinder stået i tilsvarende situation: uventet gravid, kvinden vil beholde barnet, men bliver i tvivl, fordi manden presser på i fht abort, måske truer han endnog med at forlade hende. Og den gravide får dårlig samvittighed over, at “trække et barn ned over hovedet” på faderen.

Find ud af, hvad det er, der skræmmer ham

Du virker besluttet på at beholde barnet. Og du virker til at tro på, at din kæreste vil blive hos dig og barn, hvis du tager denne beslutning. Men selvfølgelig er det svært, at I ikke ønsker det samme. Det var nok ikke den måde, du havde forestillet dig, at en graviditet skulle starte på. Hvad skal du gøre? Stå ved dig selv og det du ønsker. Og, lyt til din kæreste. Find ud af, hvad det er, der skræmmer ham ved at skulle være far.

Tal sammen

Tal om de praktiske udfordringer og hvordan I kan løse dem. Tal med ham om abort, find ud af, hvad han tænker om abort. Læs evt på Abortlinien om abort. Måske ved han ikke meget om fosterudvikling. Måske ved han ikke, hvor svært du kan risikere at få det psykisk, hvis du får en abort pga pres fra ham.

Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort. Kender I andre par, der har barn? Og som måske fik barn før planlagt? Fortæl ham, hvorfor du tror, at I godt kan klare at tage imod et barn, selvom det kommer før, I havde regnet med.

Brug dit netværk

Måske vælger han at gå, og du risikerer at blive alenemor. Da er det vigtigt, at du har et godt netværk, som det også lyder til. Men måske besinder han sig, som du forestiller dig. Og om nogen tid, måske når graviditeten er lettere at forholde sig til for ham eller måske først til fødslen, vil han nok tage imod sig barn som ønsket og elsket, og have svært ved at forstå, at han havde ønsket abort.
Håber I får en god snak, håber det bedste for Jer.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til en rådgiver på Abortlinien 48394848

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske