Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Skal jeg vælge abort for min kæreste skyld?

Spørgsmål:

Hej.
Jeg er en pige på 22 år, der står i den situation at jeg er gravid. Jeg har tidligere fået 2 aborter og har altid sagt at jeg aldrig ville få en til. Men situationen er at jeg er gravid med min kæreste, som jeg kun har været sammen med i en måned. Han er desuden kun 20 år.

Inderst inde vil jeg virkelig gerne have dette barn. Men på den anden side har min kæreste meldt klart ud at han ikke vil have dette barn og hvis jeg vælger at få det, melder han sig helt ud, da han ikke klar.

Jeg kan godt tænke rationelt og at det rigtige nok ville være at få en abort, eftersom vi kun har været sammen i en måned. Men samtidig føler jeg mig bare så ked af det ved tanken om at få en abort.

Hvad gør jeg???
Mvh den fortvivlede

Svar:

Hej
Du er uventet gravid med din nye kæreste, der “melder sig helt ud”, hvis du beholder Jeres barn. Hvad tænker du om det?

Du har tidligere fået 2 aborter og har indtil nu sagt, at du aldrig vil få endnu en. Du vil gerne beholde dit barn. Tanken om abort gør dig så ked af det. –Lyt til dig selv. Hvad har fået dig til at sige, at du aldrig vil have abort igen? Hvordan vil det være for dig, hvis du “svigter” dig selv og vælger endnu en abort?
Både du og din kæreste har vidst, at du kunne blive gravid. Havde I talt om muligheden?

Du tænker, det er rationelt og rigtigt at vælge abort, når Jeres forhold er så ungt. Har du overvejet, at dine følelser også kan være rationelle og rigtige? At det ikke er ideelt at få barn meget tidligt i et forhold, er ikke det samme som, at abort er det oplagte. Abort er alvorligt, det handler om et lille ufødt barn.

En abort kan også påvirke jeres forhold

Hvordan tror du, du vil have det med din kæreste, hvis du får abort pga hans udmelding?
Du er fortvivlet og det er let at forstå. Ved din kæreste, hvordan du har det? Ved han, at du ønsker at beholde barnet? At du har lovet dig selv ikke at få flere aborter? Ved han, hvad du udsætter dig selv for, ved at få endnu en abort? Hvad tænker han om abort? Læs evt begge om fosterudvikling og abort på Abortliniens hjemmeside.

Jeg vil opfordre dig til at lytte til dig selv, det er dig, der er gravid, det er dit barn, og uanset hvad du vælger, er dte primært dig, der skal leve med dit valg.
Overvej, hvad der kunne gøre det lettere for dig at overskue at beholde dit barn, som du inderst inde virkelig gerne vil have.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske