Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid i 3.g tør jeg vælge barnet?

Spørgsmål:

Jeg er en ung pige på 19, som er i gang med 3. G. Jeg har lige fundet ud af jeg er gravid, 5 uger henne, med min kæreste igennem blot en måned. Vi har været som bedste venner i et halvt år inden, kender hinanden rigtig godt og har det super sammen.

Men vi er meget i tvivl med barnet, netop på grund af vores alder, han er 21, og på grund af vi ikke har været sammen så længe. Alligevel kunne et barn være fantastisk og jeg har det meget svært ved tanken om abort, hvilket han også har forståelse for. Men det er livsændringerne og ansvaret der er skræmmende, for økonomisk er det ikke et problem da jeg har en 3 værelses lejlighed, studerer og han har et job på en sfo ind til også vil ud og studere.

Så vi er i den grad i tvivl og håber på lidt rådgivning i vores situation.

Svar:

Hej
Du er uventet gravid og i et nyt forhold. Du og din kæreste er tvivl, om I vil vælge barn eller abort. Du har det meget svært med tanken om abort, –hvad tænker du om abort? Hvordan tror du, du vil have det efter en abort? Din kæreste har forståelse for, at du har det svært med abort, –tillykke med sådan en kæreste! Du tænker, at et barn vil være fantastisk, og ja, et barn er en fantastisk gave. Et barn er også en stor opgave, og du/I synes, livsændringerne og ansvaret er skræmmende. Overvej, hvad det er, der skræmmer Jer? Og overvej, at en graviditet er lang og meget kan falde på plads praktisk og mentalt. Du bliver en ung mor, I bliver unge forældre, men I lyder modne, og så unge er I jo heller ikke. Læs evt. her på siden Ung og gravid.

I kan bruge ventetiden på at gøre noget godt for Jeres forhold, forberede Jer på at skulle være forældre, familie. Overvej et PREP-kursus.

Og vær forberedt på, at jeres omgivelser sikkert vil forvente, at I vælger abort og måske lægge pres på Jer. Men, husk, at det er dig, der er gravid, det er dit valg og primært dig, der skal leve med dit valg, uanset hvad du vælger. Hvad vil du helst leve med? Hvordan kan dine/Jeres livsværdier være Jer til hjælp i dette valg?

Hvad kunne gøre det mere overskueligt?

Mange af de velmenende omgivelser tænker ofte, at en abort løser et problem. Men ofte skaber abort større problemer end det tilsyneladende løser. De fleste kvinder får det psykisk svært efter en abort, i kortere eller længere tid og af forskellig sværhedsgrad. Typiske reaktioner er sorg, savn, skyld, tomhed og vrede, hvis man blev presset. Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Overvej, hvad der kan gøre det mere overskueligt for dig/Jer at beholde barnet?
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig og Jer.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske