Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Abort for to år siden - stadig ked af det

Spørgsmål:

Det er godt snart 2 år siden jeg fik en abort. Jeg var kun 17 år gammel, da jeg fik en abort. Det var en svær tid for mig, jeg gik på efterskole, jeg var lige staret, da var jeg gravid, men det vidste jeg ikke.

Ekskæresten og jeg var gået fra hinanden, men da vidste jeg heller ikke, at jeg var gravid. Jeg var så glad for den nye skole, så jeg tænkte ikke over, jeg ikke fik mit røde. Jeg var 11 uge henne, før jeg tænkte over, om jeg var gravid. Jeg vidste ikke, hvem jeg skulle fortælle det til, da jeg kun havde gået på skole i nogle uger. Jeg sagde det til min veninde, som jeg boede sammen med, hun hjalp mig rigtigt meget.

Jeg var lidt overrasket over, at jeg slet ikke kunne mærke nogle forandringer på mig selv. Jeg havde ingen at de bivirkninger, som nogle har. Det undrer jeg mig meget over i dag, hvorfor jeg ikke tog på eller kunne mærke, at jeg havde ondt i brystet. Eller andre bivirkninger. Er det normalt, at nogle mennesker ikke mærke noget, når de er gravid? Hvis jeg kunne mærke noget, så ville jeg nok have fundet ud af det før.

Jeg nåede at få en abort, inden jeg var 12 uger henne. Det var nok de sværeste dage omkring aborten. Det var også en rigtig svær tid efter aborten, men jeg kom ovenpå igen efter kort tid. Da jeg stoppede på skolen, blev det meget svært igen, og jeg tænkte rigigt meget over aborten. Det har gjort så meget, at jeg mistede min elevplads.

Stadig ked af det indeni

I dag er det to år siden. Nogle gange tænker jeg over, om jeg har taget det rigtige valg. Jeg er ked af det indeni, men viser det ikke udenpå. Jeg har været til en samtale, hvor man snakker efter abort. Det hjalp ikke, så siden den dag, har jeg holdt det for mig selv.

Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal gøre for at komme af med den dårlige tanke. Hvis jeg ikke kommer af med den, så vil jeg nok have svært ved at tage min uddannelse færdig. Jeg vil godt arbejde med børn eller unge. Jeg synes snart, jeg har prøvet alt for at komme af med tankerne.
Lige nu har jeg lyst til at få et barn, det har jeg haft siden abort.

Har man svært ved at blev gravid igen, efter man har fået en abort?
Det, jeg har lært efter aborten, er, at jeg kender min krop på en anden måde, det synes jeg er godt.

Svar:

Hej
Du har fået en abort for 2 år siden. Du var uventet gravid og opdagede sent, at du var gravid. Ja, nogle piger/kvinder mærker ikke graviditetssymptomer. Du fik aborten hurtigt efter din graviditet var konstateret, måske for hurtigt? Hvem talte du med udover din værelseskammerat på efterskolen?

Havde lægen fortalt om dine muligheder, hvis du beholdte barnet? Havde lægen fortalt, hvilke reaktioner, du kunne forvente efter aborten? Det var svært for dig, da du fik aborten og i dagene efter, men derefter kom du hurtigt ovenpå. Indtil efterskoleopholdet var ovre, så mærkede du igen, abortens pris. Du tænker meget på aborten, så meget, at du har svært ved at tage din uddannelse.

Find nogen at tale med

Du har prøvet at tale med en om aborten, men synes ikke det hjalp. Men det er nok vejen frem for dig, at tale med en eller nogle, der anderkender, at du har det svært efter din abort. Du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om dine tanker. Du skriver, at du har gjort alt for at komme af med tankerne om abort. –Hvad har du gjort? Læs evt Efter abort.

Tag dine følelser alvorligt

Siden aborten har du haft lyst til at få et barn. Den lyst oplever mange efter abort, men et nyt barn er ingen “trøst”, det er vigtigt, at du “bliver færdig” med det barn, du har mistet, at du får bearbejdet dine følelser, dine tanker. Har du en kæreste? Hvad tænker han om at I skal være forældre? Nogle få har svært ved at blive gravid igen efter abort.

Du er velkomment til at skrive igen til post@abortlinien.dk
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske