Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid og ved ikke hvad jeg skal gøre

Spørgsmål:

Kære brevkasse.

Jeg står i en meget svær situation. Jeg har haft en kæreste i 2 år, vi har slået op et par gange i nogle uger og derefter fundet sammen igen. Ofte fordi han har været i tvivl omkring hvad han ville. Han er fodboldspiller, og det har oftes været op til transfer vindue, hvor det muligt at skifte klub og tror at det har været en stress faktor for ham, der har gjort ham forvirret. Han har aldrig haft et kæreste forhold til en pige før han mødte mig, men han kæmpede i den grad for, at jeg ville være kærester med ham.

Han vidste, hvad han gik ind til

Han har ofte sagt at han ønskede vi skulle have børn, jeg er lige blevet 22år og han er næsten 26 år. Har dog sagt til ham jeg gerne ville vente et par år, men at hvis jeg blev gravid ville jeg aldrig få en abort, det har jeg sagt til ham lige fra starten så han vidste, hvad han gik indtil ved at have sex med mig.

Et forhold op og ned

Vi har igennem vores forhold været en del uvenner og det har været meget op og ned. Jeg har taget p-piller igennem forholdet og han har endda engang sagt om jeg ikke bare kunne stoppe med dem. Pointen er, at han har virket som om han ønskede et barn en del gange men at han godt forstod hvis jeg ville vente da jeg er yngre end ham.

Flyttede til udlandet

Jeg flyttede for 6 måneder siden med ham til udlandet på grund af han skiftede fodbold klub. Vi endte med at få et forhold uden skænderier til sidst, og men hans fodbold liv og karriere gik ikke som han ønskede.. Jeg har ikke arbejdet/studeret imens jeg var dernede og det har frustreret ham en del. Nu var tingene begyndt at falde på plads, vi skændtes ikke mere og jeg havde meldt mig på e-learning studie og skulle begynde på det her i januar og. Hvor transfer vinduet også er.

Prøve at bo hver for sig

Han ville gerne skifte til et andet land igen og vidste ikke om han ville have mig med og synes det er hårdt, at mit liv lidt hænger på hans skuldre. Så jeg tog efter jul hjem til Danmark og ville nu forsøge at få gang i mit eget liv, købe lejlighed, studere osv. Han sagde han ville støtte mig og være der for mig og vi måtte tage det som det kom og se om vi kunne finde ud af det sammen igen når vi lige havde fået det på afstand. Lidt det samme som vi har gjort 3-4 gange hvor han har ville igen efter en kort periode.

Nu er jeg blevet gravid

Her igår, fredag aften opdager jeg så at jeg er gravid. Han reagere ved at jeg bare skal have en abort og jeg vil ødelægge hans liv hvis jeg beholder barnet og forsøger at presse mig på en meget ubehagelig måde så jeg bryder fuldstændig sammen. Jeg føler han kun kan se hans egne meninger som det rigtige og han mener at han er så medfølende osv. men han opfører sig komplet modsat.

Han ønsker ikke barnet lige nu

Jeg har sagt til ham at jeg ikke ved om jeg kan leve med at få en abort, og jeg er bange for det vil ødelægge mig fuldstændig og at jeg vil miste min lyst til livet.. Men han kan kun fortælle mig at jeg er sindssyg hvis jeg ikke selv kan se, at jeg bør få en abort når han slet ikke ønsker barnet, samtidig siger han at han synes der er noget smukt ved det og at hvis han nogensinde skal have et barn skulle det være med mig.

Føler mig presset

Han vil føle sig presset til at droppe hans fodbold og flytte hjem til Danmark, men dette har jeg på intet tidspunkt bedt ham om. Har tværtimod sagt til ham at han ikke behøver at have noget med at gøre hvis jeg vælger at beholde det. Synes ikke kan kan være det bekendt da jeg jo har ytret min holdning til ham mange gange omkring abort og han ikke har haft noget at sige imod det, tværtimod.

Netværk i Danmark

Jeg ved at min far vil bakke mig op økonomisk og at de tildels også ville være til rådighed til at passe. Jeg så da helt klart at jeg ikke var blevet gravid, og kunne komme igang med at leve mit eget liv, nu hvor jeg har levet hans, men om jeg kan leve med at få en abort ved jeg virkelig ikke.. Jeg synes ikke det føles rigtigt, men synes heller ikke at det føles rigtigt at sætte et barn i verden der er uønsket af sin far.

Ville ønske, jeg ikke var gravid

Jeg ved ikke om jeg selv er klar til at få et barn, men er sikker på jeg ville tage 100% ansvar for det.
Ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre, ville ønske jeg ikke var gravid, men ved ikke om jeg kan leve med at få en abort :( Og tænk hvis vi som de andre gange fandt sammen igen, så ville man fortryde det endnu mere. Ikke at jeg ser det som en mulighed sådan som han opfører sig lige nu..
Har virkelig brug for et godt råd og evt erfaring :(

Svar:

Hej
Ja, det er en svær situation, du står i. Du ville ønske, at du ikke var gravid, men det er du blevet. Du har lige fra starten af dit kæresteforhold gjort klart, at du aldrig ville have en abort. Alligevel presser faderen dig på en ubehagelig måde til at få abort.

Hvad kan gøre beslutningen lettere for dig?

Overvej, hvad der tidligere har fået dig at beslutte, at du aldrig ville have abort. Overvej, hvad der skulle få dig til at fravige den beslutning? Overvej, hvordan du tror, du ville have det, hvis du alligevel valgte abort? Overvej, hvad der i den aktuelle situation, kan gøre det lettere for dig at stå ved din tidligere beslutning?

Du har ressourcer omkring dig

At blive alenemor er selvfølgelig ikke, hvad du havde håbet på. Men du lyder til at kunne overskue det, bla med hjælp fra din familie.
Du synes ikke, det føles rigtigt at sætte et barn i verden, der er uønsket af sin far. Og det lyder trist, for både barn og far. Men føles alternativet, abort, rigtigt?

Mange tror en abort spoler tiden tilbage

Mange fyre reagerer som barnets far, når en uplanlagt/uønsket graviditet opstår. De kommer i en slags chok og forestiller sig, at et lille barn kan ødelægge deres liv. Mon dog. Og fyrene forestiller sig, at løsningen er abort, at abort spoler tiden tilbage. De ved nok ikke, hvilken høj pris pigen/kvinden ofte betaler for abort; de kvinder, der blev presset mod deres eget ønske, lider ofte mest. Og abort kan også koste parforholdet. Dit barns far har nu en særlig mulighed for at tage ansvar for sine handlinger, at være ansvarlig overfor dig og det lille nye liv, som I begge er ansvarlige for undfangelsen af.

Læs i brevkassen om andres erfaringer

Du spørger til evt erfaringer, læs evt i brevkassen, mange kvinder beretter om deres erfaringer med abort.
Hvem kan du tale med? Hvem kan støtte dig i denne tid, hvor barnets far udsætter dig for så hårdt og urimeligt pres?
Det er dit valg og primært dig, der skal leve med det. Tag dig tid til at finde ud af, hvad du helst vil leve med.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske