Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Risiko for fosterskader pga. medicin?

Spørgsmål:

Hej, jeg er gravid med stor risiko for fosterskade grundet isotretinoin, som jeg tager mod uren hud. Det var slet ikke planlagt overhovedet, men jeg er gravid nu. Hudlægen som har udskrevet pillerne til mig, presser meget på for at få en abort. – Men den dag jeg mente jeg kunne være blevet gravid, stoppede jeg med pillerne og har derfor ikke taget dem i graviditetsperioden. Hudlægen mener det er underordnet, da det stadig spores i blodet. Hun kan dog ingen risiko-tal give mig…

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Jeg vil egentlig gerne beholde, da jeg ikke regnede med at skulle have flere børn ellers… Jeg havde en tid til en abort for en uge siden, men jeg gik hjem uden at få det gjort. Jeg har en ny tid på mandag..

Svar:

Hej
Det er en svær situation, du står i. Du vil egentlig gerne beholde barnet, men er selvfølgelig påvirkelig af hudlæges pres i fht abort og af bekymring for evt fosterskade.

Hvad tænker du om abort?

Hvad fik dig til at fravælge aborten i sidste uge?
Hvad tænker du om abort? Hvordan tror du, du vil have det, hvis du får abort?
Overvej, hvilket valg du helst vil leve med: abort eller at beholde barnet, som du formentlig først til fødslen vil vide, om har fået fosterskade?

Lad dig ikke presse

Måske har dit barn taget skade, måske ikke. Hvis barnet har taget alvorlig skade, så det ikke kan overleve, dør det måske af sig selv, dvs det er ikke dit valg. Måske har det fået mindre og uvæsentlige skader. Og måske har dit barn slet ingen skade taget.
Hvad siger din mand?
Jeg vil opfordre dig til ikke at vælge abort pga lægens pres. Vær sikker på, hvad du vil. Det er dit barn og dig, der skal leve med dit valg.
Håber det bedste for dig. Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan tale med en rådgiver på abortlinien 48394848

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske