Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Abort eller ej?

Abort eller ej?

Vil jeg kunne være sammen med en mand, som har tvunget mig til en abort?

Spørgsmål:

Jeg er på trods af P-piller blevet gravid, og står i forfærdeligt dilemma, da jeg ønsker barnet og min kæreste ikke gør.

Vi har været sammen i 2,5 år, og har hver 2 børn fra tidligere forhold i alderen 5-11 år.
Min kæreste føler ikke at vi har overskud til endnu en lille, og han vægter tiden vi har uden børne meget højt. Vi har 4 dage ud af 14, hvor vores børn er hos de andre forældre.

Den lille vokser i maven

Vi havde taget debatten om hvor vidt vi ønskede et fælles barn i forvejen og var blevet enige om at det ville vi ikke, men jeg føler at situationen er meget anderledes nu, hvor den lille allerede vokser i maven. Min kæreste mener ikke at en abort er noget særligt, men jeg er så bange og ked af det.
Det skal lige siges at vi både har kærlighed, plads, økonomi og alderen til et barn.

Ydermere er jeg reelt bange for at vores forhold ikke vil kunne holde til en abort. Vil jeg kunne være sammen med en mand, som har tvunget mig til en abort? Og det vil have forfærdelige konsekvenser for de børn vi allerede har, da de trives i vores nye familie og allerede har været igennem skilsmisser for ca. 3 år tilbage. Jeg har ikke lyst til at få barnet alene, men er i syv sind.

Svar:

Hej
Du er gravid og i syv sind, det er let at forstå. Du og din kæreste var enige om, at I ikke ønskede et fællesbarn, men din kæreste lod sig ikke sterilisere, så muligheden for et barn var tilstede, ingen prævention er 100% sikker.

Du har ret i, at situation er helt anderledes nu, hvor det lille nye liv er på vej. Din kæreste tænker ikke, at en abort er noget særligt. Så vil jeg foreslå dig, at du sammen med ham læser på Abortliniens hjemmeside, så han finder ud af, hvad en abort er, hvilke konsekvenser abort har for kvinder (læs evt i brevkassen) og læs også om fosterudvikling.

Du er bange for abort og ked af tanken. –Og det er med god grund. De fleste kvinder får det psykisk svært efter en abort og mange fortryder. Du har også ret i, at abort kan koste Jeres forhold og få stor betydning for Jeres familie. Den erfaring har mange par, bla fordi han ikke kan forstå, at hun bliver ved med at være så ked af det i så lang tid og fordi hun oplever stor vrede overfor ham, der pressede hende til et så afgørende valg, som hun ikke ønskede.

Hvad er det din kæreste frygter?

Du ønsker at beholde barnet og og I har gode vilkår i fht et barn mere.
Hvad er det, din kæreste frygter? Tal med ham om det. Lad ham overveje, hvad der kan gøre det lettere for ham at overskue at beholde barnet? En graviditet er lang, meget kan falde på plads både mentalt og praktisk.

Har I nogen fortrolige som I kan tale med om Jeres overvejelser? Måske en rådgiver fra Abortlinien?
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning: I tvivl om abort?